Ontdek dé leukste bezienswaardigheden in Santorini

Op dit moment zien we dat heel wat mensen voor een vakantie Santorini kiezen. Dit kunnen wij maar al te goed begrijpen, dit eiland is namelijk prachtig om te zien. Hoewel het eiland zelf niet extreem groot is, is het wel handig om de bezienswaardigheden voor jezelf in kaart te brengen voordat je op reis gaat. Dit zorgt er namelijk voor dat je weet wat je echt niet mag missen. Benieuwd wat de leukste bezienswaardigheden in Santorini zijn? Wij laten het je in dit artikel allemaal zien!

Het gezellige dorpje Oia

Oia is een klein dorpje op de noordwestelijke punt van het eiland. Zoals je wellicht al weet is dit een van de meest gefotografeerde plaatsen op Santorini. Het dorp staat bekend om de witgekalkte gebouwen met blauwe koepeldaken. Op de daken heb je een prachtig uitzicht op de Egeïsche Zee. Bezoekers van Oia kunnen de smalle straatjes verkennen of een bezoekje brengen aan een van de vele plaatselijke winkels. Wij van Silverjet raden je zeker aan om de zonsondergang te bekijken vanaf een van de vele terrassen als je echt mooie vakantiefoto’s wilt maken.

De archeologische opgraving Akrotiri

Je zou ook een bezoekje moeten brengen aan de archeologische opgraving Akrotiri. Dit is een Minoïsche nederzetting die meer dan 3600 jaar geleden door een vulkaanuitbarsting bewaard is gebleven. Op deze plek krijg je een goed beeld over het leven van de oude Minoïers. Zo vind je hier onder andere prachtige fresco’s en bijzonder aardewerk. De plek is echt prachtig voor iedereen die geïnteresseerd is in geschiedenis en archeologie. Ook is het hier heerlijk rustig in verhouding tot de rest van het eiland.

Het idyllische rode Strand

Het Rode Strand ligt in het zuiden van het eiland en is een van de mooiste stranden die je maar kunt vinden op heel Santorini. Het strand heeft zijn naam te danken aan de rode kliffen die het omringen. Al deze stenen bestaan uit vulkanisch gesteente en zien er prachtig uit om te zien Het water is kristalhelder en het zand is een mengeling van zwarte en rode korrels. Tijdens het hoogseizoen kan het druk zijn op het strand, al raden wij je zeker aan om een kijkje te nemen. Wel is het aan te raden om een parasol mee te nemen. De zon is hier namelijk fel en als je niet oplet kan je al vrij snel verbranden.

Een uniek eiland voor jouw vakantie

Natuurlijk zijn er nog veel meer mooie plekken om te zien en te ontdekken in Santorini. Mocht je nog op zoek zijn naar handige tips en tricks voor je reis dan is het altijd mogelijk om een kijkje te nemen op de website van de Rijksoverheid. Hier vind je onder andere tips over gebruiken op het eiland, de meest voorkomende betaalmethodes én de vereisten voor toeristen die vliegen naar het eiland. Door je goed voor te bereiden weet je zeker dat ook jij alles uit je aankomende vakantie weet te halen naar dit bijzondere eiland!

Gerelateerd