city view during golden hour
Photo by Niklas Lyngfoss on Pexels.com

Uitvaartverzekering afsluiten: dit moet je weten

Dat een uitvaartverzekering niet altijd het leukste onderwerp is om over na te denken is begrijpelijk. Echter is deze erg belangrijk wanneer je jezelf en nabestaanden wilt beschermen en ontzorgen wanneer je komt te overlijden. Wanneer je op het punt staat om een uitvaartverzekering af te sluiten of de mogelijkheid en noodzaak aan het onderzoeken bent, is het goed om te weten wat er allemaal mogelijk is en waar je op moet letten. In deze blog nemen we daarom een paar belangrijke punten met je door, zodat je de juiste keuze kunt maken voor jezelf en je nabestaanden. 

Wat het inhoudt

Een uitvaartverzekering wordt afgesloten over een bepaalde periode. Wanneer je in de verzekerde periode komt te overlijden, zijn de kosten van jouw uitvaart verzekerd, waardoor jouw nabestaanden daar niet mee geconfronteerd worden. Aan een uitvaart hangt vandaag de dag namelijk een prijskaartje van gemiddeld zo’n €7.500,- tot €9.500,-. Niet iedereen heeft dat bedrag zomaar ergens liggen en wanneer je bent verzekerd is dat gelukkig ook niet nodig. 

Wat is verzekerd

Er zijn verschillende soorten uitvaartverzekeringen. Deze hebben allemaal een eigen premie, voorwaarden en pakketten. Zo kun je ervoor kiezen om na je overlijden een geldbedrag uit te laten keren aan jouw nabestaanden zodat ze de uitvaart kunnen organiseren en bekostigen. Wanneer je je nabestaanden een helpende hand wil bieden bij het overlijden kun je ook een uitvaartverzekering kiezen met een dienstenpakket. Bij jouw overlijden zal de uitvaartverzekeraar in dat geval helpen bij het organiseren van de uitvaart, wat jouw nabestaanden veel werk uit handen kan nemen. Een uitvaartverzekering met een dienstenpakket is ook uit te breiden met een vrij te besteden bedrag. Als je extra wensen hebt die niet binnen het dienstenpakket vallen, kun je op die manier de kosten van deze wensen vooraf verzekeren zodat je nabestaanden ook deze niet hoeven te betalen. 

Wat het kost

Er is geen vast bedrag voor een uitvaartverzekering. Dat komt omdat er verschillende factoren zijn die een invloed hebben op de premie. Een uitvaartverzekering met een dienstenpakket en een laag vrij te besteden budget is namelijk goedkoper dan dezelfde verzekering met een hoger vrij te besteden budget. Ook heeft de verzekeringsperiode een invloed op de premie. Controleer daarom altijd wat de premie van een uitvaartverzekering is bij jouw situatie en verzekeringsvoorkeuren. 

Houd rekening met deze punten en maak een lijst met wensen en eisen die je hebt voor een uitvaartverzekering. Hiermee kun je de best passende verzekering uitkiezen voor jouw situatie. 

Gerelateerd