Handige manieren om je auto te beveiligen tegen inbraak of ongevallen

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Hoewel we er niet graag over spreken zijn er dagelijks tientallen auto-ongevallen. Soms met zeer ernstige afloop. Gelukkig gaat het in de meeste gevallen om enkel wat blikschade. In geval van ongelukken en autodiefstal geldt natuurlijk dat voorkomen beter is dan genezen. Hoewel je niet altijd alles kunt voorkomen, zijn er wel enkele maatregelen die je kunt treffen om je auto beter te beveiligen. Hier vind je enkele handige tips & tricks. 

Laat de ruiten blinderen 

Dieven worden steeds handiger met het openmaken van auto’s. In de meeste gevallen gaan ze op zoek naar auto’s die makkelijk te bereiken zijn, niet direct in het zicht staan en waarbij duidelijk is dat er kostbare spullen in liggen. Alleen dan willen ze het risico nemen. De grootste angst van elke dief is immers dat hij gepakt wordt. Je kunt de kans op diefstal zo klein mogelijk maken door de nodige maatregelen te treffen. Een zeer effectieve manier om diefstal te voorkomen is het blinderen van de ruiten. Met ramen tinten zorg je ervoor dat mensen niet zien wat er in de auto ligt. Hierdoor is het minder aantrekkelijk om toch de kans te wagen en misschien op niets uit te komen.

Laat een dashboard camera plaatsen 


Steeds meer mensen maken gebruik van een dashboard camera auto. Hoewel deze geen ongelukken kan voorkomen, heeft het wel een andere zeer belangrijke functie. Namelijk het afleggen van een getuigenis wanneer niemand anders dat kan. Handig wanneer je betrokken bent geraakt bij een ongeval en zeker weet waar de schuldvraag ligt, maar dit niet kan aantonen. Op dat moment kunnen de dashboardbeelden als bewijsstuk dienen bij een ongeval.

Hierbij moet wel enige kanttekening worden geplaatst. Hoewel veel verzekeringsmaatschappijen tegenwoordig erg positief staan tegenover het gebruik van dashboardbeelden bij het bepalen van de schuldvraag, is dit lang niet bij iedere verzekeraar het geval. De beelden kunnen erg nuttig zijn in een geschil, maar het is niet altijd sluitend bewijs. Toch geldt bij een geschil dat bewijs altijd telt. Het gebruik van een dashboard camera dus ook.  

Alarmsticker 


Net als bij een woning helpt enkel een alarmsticker al enorm goed bij het verjagen van dieven. Het is vanzelfsprekend dat dieven op zoek gaan naar auto’s die makkelijk te openen zijn. Hierbij zoeken ze naar auto’s waarbij de pakkans het kleinst is. Dan willen ze natuurlijk geen auto openbreken die vervolgens een loeihard alarm laat klinken. Door enkel al een sticker te plaatsen, kun je dieven wegjagen. Zij nemen niet graag het risico dat straks alle ogen op ze gericht zijn. 

Heb je een alarm op de auto staan? Zorg er dan wel voor dat het type alarm niet op de sticker vermeldt staat. Er lopen tegenwoordig zeer slimme dieven rond die met behulp van enkele trucjes ieder alarm weten te deactiveren. Zeker als ze ook nog weten van welk alarm er gebruik wordt gemaakt. Maak ze dan ook niet wijzer dan ze al zijn.

Gerelateerd