rear view of woman with arms raised at beach during sunset
Photo by Oleksandr Pidvalnyi on Pexels.com

Gezonder worden met weinig budget

De meeste mensen met weinig budget in een omgeving waar de mensen niet zo gezond zijn. Dus gezonder leven is in zo’n omgeving een uitdaging. Het is trouwens zo dat arme mensen gemiddeld 24 minder gezonde jaren hebben dan andere mensen. Bovendien is de levensverwachting lager. Zeer rijke mensen leven gemiddeld 7,5 jaar langer dan zeer arme mensen. Heb je weinig geld, maar wil je gezonder worden? Dan zijn hier wat tips voor jou.

Tip 1 Gezondheid uitzoeken

Er is steeds minder fysiek werk. Voor sommige mensen is dat echter fysiek werk cruciaal. Is voor jou fysiek bezig zijn belangrijk? Dan is een baan in de agrarische sector via bijvoorbeeld Abeos misschien wel wat voor jou.

Soms is de omgeving waarin je woont niet fijn voor jou. Misschien woon je in Amsterdam, maar ben je meer gelukkig in het Oosten van het land. Over het algemeen is er in het Oosten van Nederland inderdaad minder sprake van een gejaagd leven. Zou het Oosten misschien wel beter bij jou passen? Kijk in dat geval bijvoorbeeld uit naar vacatures in Deventer.

Vind je je werk leuk, maar mis je een reden om de deur uit te gaan om te wandelen? Neem dan bijvoorbeeld een krantenwijk ernaast. Zo heb je een zakcent erbij én je krijgt je beweging.

Als je een betere gezondheid wil, moet je ook juiste mensen uitzoeken. Het is heel verleidelijk om in je eigen kring te blijven. De mensen om je heen ken je. Alleen ze zeggen niet voor niets dat je een afspiegeling bent van de mensen om je heen. Zoek dus ook mensen op die gezonder leven dan jij. Daar leer je van.

Tip 2 Goedkoop sporten

Hardlopen is met stip vermoedelijk één van de goedkoopste vormen van sporten. Je hebt er niet meer voor nodig dan hardloopschoenen en geschikte kleren om in te kunnen hardlopen.

Tip 3 mentaal gezonder worden

Stress is een grote factor. Alleen als je mentaal gezonder wil worden in een omgeving met mensen die zelf ook mentaal niet zo gezond zijn, kan dit lastig zijn. Het voordeel echter van deze tijd is dat er op het internet ontzettend veel gratis informatie verkrijgbaar is. Zo zijn er op YouTube diverse inspirerende sprekers die je op weg kunnen helpen. Mocht je wat meer mentale inspiratie willen, dan is sparen voor een boek zoals ‘De kracht van het NU’ een aanrader. 

Tip 3 gezonder eten

De groentes in de supermarkt zijn inderdaad duur. Alleen ook dat kun je creatief oplossen als je een tuin hebt of een groot balkon. Immers, wie zegt je dat je zelf geen planten kunt kweken? Neem nu bijvoorbeeld een plantje basilicum. Als je bij elke verse pasta pesto inderdaad een plantje koopt bij de supermarkt is dat duur. Alleen als je een stuk op 10 stekjes maakt van dat ene plantje? Dan heb je zo al snel je eigen basilicum voorraad. 

Gerelateerd