Met deze drie tips kies jij gemakkelijk de juiste zorgverzekering

Het leven is vrij onvoorspelbaar. Daarom is het slim om te zorgen voor een goede verzekering, ook voor jouw gezondheid. Met een passende zorgverzekering ben je zeker van de juiste zorg wanneer je onverhoopt ziek wordt of een ongeluk krijgt. Maar waar moet je precies op letten bij het kiezen van de juiste zorgverzekering? En wat is bijvoorbeeld het verschil tussen een naturapolis en een restitutiepolis? Met deze drie tips kies jij gemakkelijk de perfecte zorgverzekering!

1. Begin bij de basis

Wanneer je gezondheidsklachten hebt, wil je natuurlijk zo snel mogelijk naar de dokter om een juiste diagnose en behandeling te krijgen. Met een goede basisverzekering kun je direct terecht bij de huisarts en het ziekenhuis. Daarbij zijn er twee soorten polissen die je kunt afsluiten: de naturapolis en de restitutiepolis.

Met een naturapolis kun je alleen terecht bij zorgverleners die een contract hebben afgesloten met jouw zorgverzekeraar. Hebben ze dit niet, dan moet je een deel van de zorgkosten zelf betalen. Met een restitutiepolis ben je vrij om te kiezen uit alle ziekenhuizen en zorgverleners. Je krijgt een volledige vergoeding van de zorgkosten, ongeacht voor welke zorgverlener je kiest. Voor een restitutiepolis betaal je wel een hogere maandelijkse premie als voor een naturapolis.

Extra tip: lees altijd de polisvoorwaarden van de verzekeraar goed door, zodat je precies weet welke zorgkosten wel en niet gedekt zijn. Zo kom je niet voor financiële verrassingen te staan wanneer je zorg nodig hebt.

2. Kijk naar een aanvullend pakket

Het kan zomaar voorkomen dat je extra zorg nodig hebt, bijvoorbeeld wanneer je een spier blesseert tijdens het sporten en fysiotherapie nodig hebt om goed te kunnen revalideren. Voor alle extra zorg die buiten het basispakket valt kun je een aanvullend pakket afsluiten, zoals een pakket waar een aantal bezoeken aan de fysiotherapeut bij inbegrepen zitten. Daarnaast zijn er extra pakketten voor alternatieve zorg, brillen of contactlenzen, en voor medische hulp in het buitenland – handig wanneer je veel reist!

3. Vergeet tandzorg niet

Tandzorg voor volwassenen boven de achttien jaar valt niet meer binnen de basisverzekering. De kosten voor de tandarts betaal je dan zelf. Maar met een aanvullende tandartsverzekering worden de kosten voor tandzorg tot een bepaald bedrag per jaar gedekt. Zo kun je altijd voor periodieke controle bij de tandarts langsgaan. Ook een bezoek aan de mondhygiënist valt onder het aanvullende pakket voor tandzorg. Op die manier weet je zeker dat jouw gebit altijd in optimale staat verkeert en je geen kans hebt op gaatjes!

Gerelateerd