De beste drankjes om te maken op een eerste date

Met iemand daten brengt altijd een bepaalde spanning met zich mee. Je leert elkaar kennen, weet wellicht nog niet goed van elkaar hoe jullie in het daten staan en wat jullie van elkaar zouden willen en je voelt misschien wat kriebel s of vlinders in je buik. Zeker een eerste date kan een behoorlijke uitdaging zijn; veel mensen voelen toch behoorlijk wat zenuwen wanneer ze onderweg zijn naar hun eerste date met een nieuw persoon. Als jullie afspreken om drankjes met elkaar te drinken, dan kan het zomaar zijn dat je nog op zoek bent naar welke drankjes het meest geschikt zijn om te maken. In dit artikel geven we je tips om de best mogelijke drankjes te kunnen serveren op een eerste date.

Zorg voor goede glazen

Je kan nog zo’n mooie cocktail maken, wanneer je hem serveert in een koffiemok zal hij er uitzien als een mislukt amateurbrouwsel. Men zegt wel “don’t judge a book by it’s cover” maar bij cocktails gaat het ook om een goede eerste indruk. Pas wanneer alles bij elkaar klopt – uiterlijk, garnering en smaak – kun je een echt kwalitatief goede cocktail serveren. Zorg dus dat je in mooie cocktailglazen investeert. Zeker martini glazen tillen de cocktail ervaring echt naar een ander niveau. 

Garnering

Cocktail liefhebbers zullen herkennen dat het bij het maken van cocktails niet alleen gaat om het mixen van verschillende dranksoorten – het gaat om het mengen van smaken en het creëren van een echte ervaring. Dat gaat niet zonder gebruik te maken van kruiden, specerijen en vruchten. Veel cocktail expert hebben daarom van tevoren hun garneringen al voorbereid. Zo hebben ze waarschijnlijk limoen en citroen gesneden, en hebben ze munt of basilicum liggen. Deze smaken kunnen jouw cocktail nóg lekkerder laten smaken dan hij misschien al was.

Disaronno sour

Als jullie geen hele grote hoeveelheid aan cocktail willen hebben, maar wel een bijzondere smaaksensatie willen ervaren waar je van kunt nippen, dan is een disaronno sour wellicht echt wat voor jullie. Deze maak je door disaronno te mengen in een cocktailshaker met wat eiwit, suiker water en ijsblokjes. Heel simpel, maar o zo lekker. Shake lang genoeg tot je een mooie schuimlaag hebt.

Een cocktail met peper

Wist je dat wetenschappelijk onderzoek laat zien dat je direct meer naar elkaar toegroeit en meer tot elkaar aangetrokken bent wanneer je samen iets met spanning hebt overwonnen? Onderzoekers die mannen over een brug lieten lopen en daarna de aantrekkelijkheid van de vrouwelijke leider van het experiment lieten beoordelen, vonden dat de mannen in een angstige situatie de vrouwelijke begeleider als aantrekkelijker beoordelen dan wanneer ze niet over een hoge brug hadden moeten lopen. De fysieke arousal, aangemaakt door je lichaam, zou ervoor zorgen dat je dit associeert met de arousal die je kunt voelen wanneer je iemand seksueel of liefdevol aantrekkelijk vindt. Kortom: samen iets pittigs overwinnen kan dus een boost geven aan je date. Daarom zouden we je willen aanraden een cocktail met pit te maken, zoals de Mexican Mule. Je maakt deze met ginger beer, limoen, tequila, angostura bitter en een rode peper. Wedden dat jullie het hier warm van zullen krijgen?

Gerelateerd