man cutting the hair on the person sitting on the chair
Photo by Dmitry Zvolskiy on Pexels.com

Een kapsel voor elke man: kies wat bij jou past

Als man wil je er goed uitzien en er zijn verschillende manieren om dat te bereiken. Een van de belangrijkste manieren om er goed uit te zien is door het kiezen van het juiste kapsel. Maar hoe kies je het juiste kapsel dat bij jouw gezicht past? In dit artikel gaan we dieper in op deze vraag en geven we je tips over welk kapsel bij welke soort gezicht past.

De basis van het kiezen van een kapsel

Voordat we ingaan op welk kapsel bij welk gezicht past, is het belangrijk om de basisprincipes te begrijpen van het kiezen van een kapsel. Hieronder zijn enkele van de belangrijkste factoren waar je rekening mee moet houden:

Haartype

Het haartype is een van de belangrijkste factoren bij het kiezen van het juiste kapsel. Heb je dik, dun, krullend, of steil haar? Dit zal een grote rol spelen bij het bepalen van het juiste kapsel.

Levensstijl

Je levensstijl is ook een belangrijke factor bij het kiezen van een kapsel. Ben je bijvoorbeeld iemand die veel sport en actief is? Dan wil je waarschijnlijk een kapsel dat niet veel onderhoud vereist.

Persoonlijkheid

Het is belangrijk om een kapsel te kiezen dat past bij je persoonlijkheid. Ben je bijvoorbeeld iemand die zich graag kleedt in formele kleding? Dan wil je misschien een net kapsel dat past bij deze stijl.

Welk kapsel past bij welk gezicht?

Nu we de basisprincipes kennen van het kiezen van een kapsel, is het tijd om te kijken naar welk kapsel bij welk gezicht past.

Rond gezicht

Voor mannen met een rond gezicht zijn kapsels die volume aan de bovenkant van het hoofd toevoegen ideaal. Hierdoor lijkt het gezicht langer en slanker. Een kapsel met een zijwaartse scheiding kan ook helpen om het gezicht langer te laten lijken.

Vierkant gezicht

Mannen met een vierkant gezicht willen kapsels die de hoeken van het gezicht verzachten. Een kapsel met een beetje volume bovenop en zijkanten die korter zijn dan de bovenkant kan dit effect bereiken.

Ovaal gezicht

Mannen met een ovaal gezicht hebben geluk omdat bijna elk kapsel bij hun gezicht past. Een kapsel met een zijwaartse scheiding kan helpen om de functies van het gezicht te benadrukken.

Smal gezicht

Mannen met een smal gezicht willen kapsels die het gezicht korter laten lijken. Kapsels met volume aan de zijkanten van het gezicht kunnen helpen om dit effect te bereiken. Vermijd kapsels die te strak aan de zijkanten zijn en kies in plaats daarvan voor een kapsel dat meer volume toevoegt aan de bovenkant van het hoofd.

Kapsels voor verschillende haartypes

Naast het kiezen van een kapsel op basis van gezichtsvorm, moet je ook rekening houden met het haartype. Hier zijn enkele kapselopties voor verschillende haartypes:

Dik haar

Voor mannen met dik haar zijn kapsels met kortere zijkanten en meer volume bovenop ideaal. Een "pompadour" kapsel kan goed werken voor dit haartype.

Dun haar

Mannen met dun haar willen kapsels die meer volume toevoegen. Kapsels met kortere zijkanten en meer volume aan de bovenkant kunnen helpen om dit effect te bereiken.

Krullend haar

Mannen met krullend haar willen kapsels die het krullende haar benadrukken en de natuurlijke textuur behouden. Kapsels met kortere zijkanten en meer volume aan de bovenkant kunnen goed werken voor krullend haar.

Steil haar

Mannen met steil haar kunnen kiezen voor kapsels met kortere zijkanten en meer volume aan de bovenkant of voor kapsels met een zijwaartse scheiding.

Conclusie

Het kiezen van het juiste kapsel kan een grote impact hebben op hoe je eruit ziet en hoe je je voelt. Door rekening te houden met je gezichtsvorm en haartype, evenals je levensstijl en persoonlijkheid, kun je het kapsel kiezen dat het beste bij je past. Vergeet niet om regelmatig naar de kapper te gaan om je kapsel in topconditie te houden!

Gerelateerd