Tips voor mannen die op de e-bike naar hun werk gaan

De meeste mannen rijden natuurlijk het liefst in een stoere sportwagen naar hun werk. Toch is het in veel gevallen veel verstandiger om gewoon eens wat vaker de fiets te pakken. Allereerst scheelt je dit een hoop geld en draag je ook meteen je steentje bij aan een beter en daarmee schoner milieu. Ook heeft fietsen het voordeel dat je veel fitter op je werk komt. Je kunt je wel voorstellen dat je na een fietstocht van een kilometer of 10 met de wind door je haren, veel frisser bent, dan wanneer je vanuit je huis in de auto stapt en daar direct de verwarming aan doet. Omdat het wel handig is dat je goed voorbereid bent voordat je daadwerkelijk op je fiets stapt, hebben wij een aantal praktische, maar wel handige tips voor je.

De voordelen van fietsen naar je werk

Met de elektrische fiets naar het werk heeft natuurlijk ontzettend veel voordelen. Allereerst draag je je steentje bij aan een schoner milieu, door dat je natuurlijk geen uitstoot meer hebt van je auto, mits deze ook elektrisch is. Daarnaast is het ook goed voor je gezondheid, aangezien je lekker beweegt en iedere dag met een frisse neus op je werk komt. Ook wanneer je met een elektrische fiets gaat, draagt het dus bij aan je gezondheid, als is het alleen al de frisse wind en het gevoel van vrijheid van de natuur.

Kies voor een stoere elektrische herenfiets

Elektrische herenfietsen zijn er in allerlei soorten en maten. Het is dus wel belangrijk dat je weet wat je nodig hebt. Zo is het belangrijk te kijken naar de actieradius van de fiets, maar ook het type motor waarmee de fiets wordt ‘aangedreven’.  Kies daarom voor een stoere elektrische herenfiets die niet alleen geschikt is voor naar het werk, maar bijvoorbeeld ook om de kinderen mee naar school te brengen. Hoe leuk is het om bijvoorbeeld voor een bakfiets te gaan?

Laat je fiets regelmatig onderhouden

Op de fiets naar je werk is natuurlijk ontzettend handig, maar zorg er ook voor dat je de fiets goed onderhoudt of dit laat doen. Vooral in de wintermaanden, waarbij je fiets een stuk meer te verduren krijgt, is het belangrijk regelmatig te kijken naar de bandenspanning, maar ook om de fiets binnen te zetten. De accu van een e-bike is namelijk niet zo goed bestand tegen kou, wat ervoor kan zorgen dat de accucapaciteit minder wordt. Zo is het aan te raden om in ieder geval de accu eruit te halen, mocht je niet de mogelijkheid hebben om de fiets binnen neer te zetten.

Schaf een regenjas aan

We weten dat dit misschien niet het meest macho is, maar een goede regenjas is, als je het ons vraagt, echt onmisbaar wanneer je regelmatig met de fiets naar het werk gaat. Nu is het niet zo erg dat je op de terugweg nat regent, maar is het alles behalve prettig wanneer dit gebeurt op het moment dat je naar je werk toe fiets. Zorg er dus voor dat je een goed regenjas bij je hebt, zodat je in het geval het gaat regenen, je niet helemaal nat wordt.

 

Gerelateerd