Keuze stress? Dit zijn de beste banken voor in jouw woonkamer

Wij kunnen het wel begrijpen. We leven in een wereld waarin er zo veel keuze is. Vooral wanneer het gaat om interieur kan je alle kanten op. Wij proberen een beetje orde te scheppen in de chaos door de mooiste en beste banken van dit moment op een rij te zetten. Van elementbanken tot aan hoekbanken. Welke bank past het beste in jouw woonkamer? Lees snel deze blog om erachter te komen! 

Elementenbanken, zelf samenstellen

Ken jij de elementenbanken al? Dit zijn banken die je helemaal zelf kan samenstellen. Ze komen namelijk in allemaal verschillende onderdelen en deze delen kan je aan elkaar klikken. Dit handige systeem is ideaal voor in bijna iedere woonkamer. Wanneer jij een grote woonkamer hebt klik je er toch gewoon een extra element tussen? Bij een elementenbank kan je ook kiezen tussen verschillende kleuren. Wil jij dus een opvallende bank, kies van bij ieder element voor een andere kleur. Maak het zo gek als je maar wil. 

Hoekbanken, voor het hele gezin 

Een hoekbank is natuurlijk nog steeds één van de meest gewilde banken in ieder huishouden. Vooral wanneer jij een gezin hebt met meer dan drie kinderen is een hoekbank ideaal. Je kan namelijk bijna allemaal lang uit op de bank liggen. Het voordeel van een hoekbank is ook gelijk zijn nadeel. Want een hoekbank is vaak ook behoorlijk groot. Zo neemt hij ook een groot gedeelte van de ruimte in. Hij is dus alleen ideaal wanneer je een grote woonkamer hebt. 

Een twee- of driezitter, voor de kleine huishoudens

Wat nu als jij niet in groot gezin hebt, en misschien geen eens zo’n groot huis. Dan kan een twee- of driezitter iets zijn wat perfect zou passen. Deze zijn lekker compact en klein en hiermee vul je ook niet gelijk je hele woonkamer op. Een veel gemaakte fout is toch wel een te grote bank. Je kan een twee- of driezitter altijd aanvullen met een voetbankje. Zo kan je toch lang uit liggen. 

Chaise longe, de therapeutenbank

Vroeger was het een immens populaire bank. Je kent hem misschien wel als een bank die wordt gebruikt door therapeuten om hun cliënten te laten relaxen. Maar inmiddels is de chaise longe een verlenging geworden van de originele bank. In veel gevallen wordt het namelijk gebruikt als een hoekstuk van de bank. Maar toch kan je ook een chaise longe inzetten als extra bank. Zet hem naast de tweezitter en je hebt een lounge bank en een gewone zitter naast elkaar. 

De voetenbank, als extraatje 

Deze bank wordt ook wel een hocker genoemd. Vaak worden deze banken als extra gebruikt naast een gewone bank. Je kan hem namelijk mooi aanschuiven, maar hij heeft ook nu als extra bank wanneer er veel visite over de vloer is. Zo kan je deze bank wel het mannetje van alles noemen. 

Uiteindelijk draait het in je woonkamer voornamelijk om het zitcomfort. Combineer dit met de ruimte die je hebt en je kan een perfecte bank uitzoeken voor in jouw woonkamer. Wil je meer weten over de geschiedenis van een bankstel, kijk dan hier.

Gerelateerd