Wat is de beste bestelautoverzekering Univé?

Bij een bestelauto hoort een bestelautoverzekering. Heb je net een nieuwe bestelbus gekocht, dan dien je deze eerst te laten verzekeren voordat je ermee de weg op mag. Dit kun je tegenwoordig gelukkig gewoon ter plekke regelen, op het moment dat de auto op jouw naam is overgeschreven. Het enige wat je ervoor nodig hebt is toegang tot de website van een verzekeraar als Univé en het beschikken over de autogegevens. Welke bestelautoverzekering Univé je nodig hebt? Dat is afhankelijk van wat je precies wilt. In elk geval dient je auto WA verzekerd te zijn. Naast een basispakket kun je ook nog eens allerlei aanvullende dekkingen afsluiten. Zo maak je de verzekering helemaal op maat.

Wat houdt All Risk in?

In Nederland is er keuze uit drie verschillende basispakketten. Het eerste is de WA (Wettelijke Aansprakelijkheid). Rijd je schade aan een voertuig van een ander, dan worden de reparatiekosten vanuit de WA betaald. Heb je zelf ook schade, dan kun je niet terugvallen op de WA. Kosten dienen in dat geval namelijk gewoon zelf opgehoest te worden. Vind je dit risico te groot, dan kun je beter een keuze maken uit de beide cascoverzekeringen, met de WA+ en de All Risk. Beide opties geven je een veel uitgebreidere dekking. Terwijl de WA+ bepaalde schades vergoedt – denk aan ruitschade, diefstal, inbraak en schade door natuurgeweld – wordt vanuit de All Risk ook schade aan je eigen auto na een aanrijding vergoed. Daarmee is deze laatstgenoemde verzekering uniek in zijn soort.

Met aanvullende dekkingen nog completer verzekerd

Naast de WA, WA+ en All Risk zijn er nog meer keuzes om te maken. Zo kun je eventueel gebruikmaken van extra dekkingen, die weleens goed van pas zouden kunnen komen. Denk aan een inzittendenverzekering, waarmee alle inzittenden verzekerd zijn tegen zowel letsel als schade aan de bezittingen. Dit geldt ook voor jou als hoofdbestuurder. In tegenstelling tot wat een grote groep mensen nog altijd denkt, zijn inzittenden namelijk niet automatisch meeverzekerd. Hiervoor dien je een aparte verzekering af te sluiten. Dit kost je maandelijks slechts een paar euro meer, dus kan de moeite waard zijn om te overwegen. Wil je graag weer op weg geholpen worden bij pech, dan is er de Pechhulp-verzekering, in de vorm van Pechhulp Binnenland en/of Pechhulp Buitenland. Andere opties zijn een Eigenvervoerverzekering, Nieuwwaarderegeling en Rechtsbijstand Verkeer. 

Profiteer van kortingen tot wel 80%

Of je nu een bedrijfsauto- of vrachtwagenverzekering afsluiten wilt, dit werkt allemaal ontzettend simpel. Op de website van Univé vind je een handige tool. Hiermee geef je aan welke bedrijfsauto of vrachtwagen je verzekeren wilt. Hiervoor voer je eerst het kenteken in en geef je aan of het om een particuliere of zakelijke autoverzekering gaat. Na in het invoeren van wat gegevens betreffende de auto kom je binnen een paar minuten al de premie te weten. Daarbij kun je profiteren van allerlei kortingen, oplopend tot wel 80%. Denk aan een no-claimkorting, collectiviteitskorting en/of een pakketkorting. Op die manier ben je goed gedekt én betaal je nooit te veel – en dat rijdt een stuk lekkerder.  

Gerelateerd