Young man kneeling inside a van. He is cutting thermal insulation material. Camper van conversion project.

Richt met deze tips jouw eigen bedrijfswagen in

Heb jij een klusbedrijf of ben jij zelf een aannemer? Hoe tof is het dan om je eigen bedrijfswagen te hebben die helemaal voor jou op maat is gemaakt? Zo kan je met je bedrijfswagen gemakkelijk naar iedere klus zonder dat je bang hoeft te zijn dat je de materialen niet bij je hebt. Dit doordat jij altijd alles zorgvuldig opslaat in je eigen bedrijfswagen. Wij geven een aantal tips zodat jij je eigen bedrijfswagen kan inrichten. 

 Benut alle ruimte van de bedrijfswagen 

Of jij nu een stucadoorsbedrijf hebt of je bent een mannetje van alles. Je hebt een bedrijfswagen gekocht om ervoor te zorgen dat je iedere klus aan kan. Zo rij je met je Ford Transit occasion naar een klus toe en je weet met gemak je spullen achter uit je bus te halen. Dit komt doordat jij alle ruimte handig hebt benut. Zorg bijvoorbeeld voor een kast dit wat dieper is achter in je bus, of maak lange lades onderin. 

Zorg voor sterke materialen 

Ga jij een bedrijfswagen inrichten dan wil je geen dunne platen gebruiken. Het liefst gebruik je robuuste en grove materialen. Zo kan je kiezen voor hout, maar een metalen framewerk achter in je bedrijfswagen van DUTCH Vans kan ook goed tegen een stootje. Waarschijnlijk gaan er zware materialen achterin en die moeten de boel niet kunnen beschadigen. 

Genoeg schappen installeren 

Om ervoor te zorgen dat je altijd genoeg ruimte hebt zorg je voor voldoende schappen. Zo kan je een aantal grote schappen maken, maar het is ook fijn om een heleboel kleinere schappen in je bedrijfswagenkast te maken zodat je bijvoorbeeld gereedschapskoffers makkelijk kwijt kan. 

Afsluitbare ruimtes 

Een bedrijfswagen gebruik je om overal te komen. Je zal dus ook vaak over landwegen rijden of misschien per ongeluk iets te scherp een bocht pakken. Wat je dan niet wil is dat de hele inhoud van je kast over de vloer ligt. Zorg dus voor goed afgesloten ruimtes in je kast. Deze zijn ideaal voor schroeven en spijkers. Zo kunnen deze tijdens het rijden er niet uitvallen, en het ziet er ook nog eens netjes en geordend uit. 

Gebruik ook de deur 

Een ruimte die eigenlijk nooit gebruikt wordt, maar die je ook goed kan inzetten in je bedrijfswagen is de deur. Denk bijvoorbeeld aan een handig schap met handgereedschap. Of misschien wil jij al je kit spullen wel in een rek tegen de achterzijde aan. Gebruik de deur om optimaal de ruimte die je hebt te benutten.

De dubbele bodem 

We hebben het al een paar keer gehad over het optimaal gebruik maken van de ruimte. Door een dubbele bodem te gebruiken maak je echt optimaal gebruik. Zo kan je in de bodem lange lades verwerken met van alles erin. Maar ook kan er handig een lange waterpas of een trap. Je maakt echt tot in de puntjes gebruik van alle ruime die je hebt. Benieuwd naar verschillende mogelijkheden voor de inrichting? Bekijk deze video over bedrijfswagen inrichtingen.

Gerelateerd