Is het nog de moeite om te investeren in Ripple?

Zit jij erover na te denken om te investeren in Ripple? In deze blog vertellen we je waarom je juist wel en waarom je juist niet in Ripple moet investeren op dit moment. 

Je zal toch als eerste denken aan Bitcoin wanneer er ergens crypto voorbijkomt. Maar er is natuurlijk veel meer op de markt te vinden dan de Bitcoin. Zo is Ripple als sinds jaar en dag een toonaangevende munt die bruggen probeert te bouwen tussen banken en cryptovaluta. Maar de afgelopen jaren is de munt in waarde verminderd, maar toch zijn er investeerders die zeggen: ‘nu moet je opnieuw investeren in Ripple’. Hebben deze investeerders gelijk of niet? Wij zochten het voor je uit. 

Wat is Ripple? 

Deze munt is in 2012 bedacht als tussenkomst voor banken. Beter gezegd zonder tussenkomst. Want ze proberen een brug te bouwen tussen de gewone valuta en de crypto. Zo wordt de blockchain van Ripple vaak door banken gebruikt omdat ze geld naar elkaar kunnen sturen zonder tussenkomst van derden. Ripple werkt op een eenvoudige manier, het is heel transparant en iedereen kan zien hoe de transactie is verlopen. Wie het Ripple nieuws door de jaren is blijven volgen weet dat het een stabiele en krachtige munt is.

Waarom wel investeren in Ripple?

Nu je weet wat Ripple is geven we je eerst de voordelen van het aanschaffen van Ripple en daarna de nadelen. 

Duidelijke visie: Wanneer je een munt koopt moet dit één zijn met een visie. Bij Ripple hebben ze deze sinds 2012 en hij is alleen maar beter geworden. Ze werken aan nieuwe softwaresystemen en hierdoor zouden wij zeggen: ‘investeer’.

Snel: Ripple is zo snel als het licht. Dit is ook de reden dat veel banken op deze munt vertrouwen. Hij is transparant en betrouwbaar. Lees je ook terug in het laatste crypto nieuws

Populair: Ja, nu slaan we de spijker op zijn kop. Inmiddels is deze munt enorm populair geworden en hierdoor is hij ook flink gestegen. Zolang hij zo populair blijft zal hij dus blijven stijgen. 

Waarom niet investeren in Ripple?

Er zijn echter ook redenen om niet te investeren in Ripple. Wij zetten ze hier voor je onder elkaar. 

Gecentraliseerd: Het zegt je misschien niet zo veel, maar een Bitcoin en veel andere munten zijn gedecentraliseerd. Dit betekent dat alle munten op de markt zijn. Maar de Ripple is gecentraliseerd wat betekent dat zijn 70% van de munten in bezit hebben. Hiermee kunnen ze dus ook de marktwaarde bepalen wanneer ze maar willen. Dit kan een reden zijn om niet te investeren. 

Minder volume: De munten raken op. Bij Ripple worden er geen munten meer bijgemaakt. Hierdoor raken ze op en worden ze schaars. Veel meer investeerders kunnen ze dus willen verkopen om deze reden. Maar het kan ook zijn dat ze hierdoor juist meer waard worden. Het mes snijdt dus aan twee kanten.  

Hier moet je op letten als je net begint 

Begin jij net met beleggen in crypto? Weet dan dat je moet letten op de risico’s. Zo zeggen wij altijd: investeer alleen de bedragen die je kan missen. Fear of missing out is ook een syndroom die veel mensen hebben, ga niet investeren als je er geen verstand van hebt, dan ga je geheid geld mislopen. Bekijk deze ted-talk over de Fear of missing out.  

Gerelateerd