De beste sportevenementen om op te wedden in 2022

Sportweddenschappen bestaan al eeuwenlang. De oude Grieken zetten geld in op de uitkomst van de wedstrijd. De komst van het internet heeft het veel gemakkelijker gemaakt. Je kunt nu gewoon vanuit huis een sportweddenschap plaatsen.  

In 2022 zullen er veel sportevenementen plaatsvinden waarop kan worden gewed. Fans zijn zich al maandenlang aan het voorbereiden op deze evenementen door te analyseren welke sporten een goede kans maken. Bij bookmakers kun je op veel verschillend teams wedden, waaronder voetbal- en honkbalteams. Er zijn zelfs veel nieuwe bookmakers in Nederland, dus het is zeker de moeite waard om de verschillende odds die ze aanbieden te bekijken om de beste deals te krijgen.

De NFL Super Bowl, tennis en het wereldkampioenschap voetbal zijn slechts een paar van de sportevenementen die dit jaar plaats zullen vinden en waar fans zich enthousiast op voorbereiden. Lees verder voor meer informatie over deze evenementen.

Six Nations, Europa

Rugbyfans zullen vast enthousiast worden van de 23ste jaarlijkse rugbywedstrijd tussen Engeland, Frankrijk, Ierland, Italië, Schotland en Wales. Tijdens de laatste competitie in 2021 won Wales, zelfs nadat ze van Frankrijk hadden verloren. Wales speelt op 5 februari tegen Ierland in het Aviva stadium. Daarnaast nemen Schotland en Engeland het tegen elkaar op tijdens de eerste wedstrijd van dit toernooi.

De Masters in de Verenigde Staten

De Masters is een van vier golftoernooien die elk jaar in April worden gehouden op de Augusta National Golf Club in Augusta, Georgia. Dit is een van de meest iconische golfbanen ter wereld. In 2022 begint dit toernooi op donderdag 7 April en het eindigt op zondag 10 april. Golfers Jon Rahm, Jordan Spieth en Dustin Johnson zijn op het moment erg populair in weddenschappen.

African Championship of Nations

Het Afrikaans kampioenschap voetbal is het Afrikaanse continentale voetbalkampioenschap voor landenteam met spelers die alleen in de eigen nationale competitieve uitkomen. Als ze in het buitenland spelen (of ergens anders in Afrika) mogen ze niet meedoen aan dit kampioenschap Dit toernooi wordt elke twee jaar gehouden.

FIFA-wereldkampioenschap voetbal

Dit wereldkampioenschap wordt elke vier jaar gespeeld en elke voetbalbond mag hieraan deelnemen. Het vindt plaats in de winter, van 21 november tot 18 december 2022.Dit jaar is het laatste wereldkampioenschap voor Lionel Messi en Christiano Ronaldo. Het zal het du sook zeker waard zijn om een gokje te wagen op één van deze wereldberoemde spelers. Voetbal is de populairste sport van Nederland, dus veel mensen zullen uitkijken naar dit evenement.

Tour de France

De 109ste Tour de France begint dit jaar op 1 juli in Kopenhagen en eindigt op 24 juli in Parijs. In 2021 was Tadej Pogacar de winnaar. De Sloveen won ook het berg- én jongerenklassement. Jonas Vingegaard en Richard Carapaz eindigden in het algemeen klassement als nummer twee en drie en Wilco Kelderman was de beste Nederlander op de vijfde plaats.

Gemenebestspelen 2022

Britse sportfans kunnen van 28 juli tot en met 8 augustus genieten van de Gemenebestspelen die dit jaar plaats zullen vinden in Birmingham. Dit is de 22ste editie van het internationale sportevenement en de derde keer dat de Spelen in Engeland worden georganiseerd. Er wordt verwacht dat er ruim vijfduizend atleten uit de 72 landen van het Gemenebest meedoen aan de Spelen, verspreid over meer dan 280 evenementen in 21 sporten.

Grand Prix

Formule 1 is de perfecte sport oor iedereen die van snelle auto’s houdt. Lewis Hamilton staat aan het einde van zijn carrier en er zijn dus veel coureurs die zijn plaats willen innemen. Hij verloor het vorige kampioenschap en zal dit jaar dus extra agressief moeten zijn. Een andere populaire coureur om op te wedden is Max Verstappen, de Nederlander die het kampioenschap won in 2021.

Dit zijn slechts een aantal van de grootste, meest populaire sportevenementen die dit jaar zullen plaatsvinden. Ga voor de sport die jij het liefst kijk en plaats een weddenschap. Wie weet wat er gebeurt!

Gerelateerd