Dé verschillen tussen ADA en Tron

Door de enorme rendementen zijn er op dit moment erg veel mensen die er over nadenken om ook te gaan beleggen in cryptocurrencies. Logisch, je geld op je spaarrekening laten staan is namelijk niet iets waar je ook echt rijk van zal worden. Door de grote verscheidenheid aan opties is het alleen wel zo dat veel mensen niet weten voor welke munten ze zouden moeten kiezen. Twee populaire opties van dit moment zijn ADA en TRON Coin. Wil je te weten komen wat de verschillen zijn tussen deze twee munten? Neem dit artikel dan zeker even goed door, we laten je namelijk alles zien wat je maar moet weten!

De voordelen van ADA

Het is handig om eerst eens te kijken naar het project van ADA. ADA wordt ook wel Cardano genoemd, dit is namelijk de volledige naam van het project. De munt die je koopt heet de ADA token. Cardano is aan te merken als een gedecentraliseerde proof-of-stake (PoS) blockchain. Dit is een blockchain die in feite is ontworpen als een efficiënter alternatief voor proof-of-work (PoW) netwerken. Met deze blockchain hoopt het team van Cardano eigenlijk om Bitcoin van zijn plek te stoten. De token ADA wordt gebruikt in het PoS-consensusmechanisme van de blockchain. Dit maakt het één van de meest populaire en efficiënte consensusmechanismes van dit moment. Voor veel mensen is dit dan ook de reden om te investeren in het project.

De voordelen van TRON

Nu je wat meer weet over ADA is het tijd om in te zoomen op TRON. Tron is in september 2017 gelanceerd door de Tron Foundation. Dit is een speciale non-profitorganisatie die zich op dit moment in Singapore bevindt. Het wordt geleid door CEO Justin Sun en heeft een groot ontwikkelingsteam dat bestaat uit bekende specialisten binnen de IT sector. TRON heeft in feite hetzelfde doel als ADA, alleen willen ze het op een nog betere manier vormgeven. Van belang om te weten is wel dat TRON nog niet zo lang actief is als ADA. Ondanks dat zijn er veel mensen die erg lovend zijn over het team en over de doelen die zij voor ogen hebben. Dit heeft er dan ook voor gezorgd dat de koers aanzienlijk is gestegen over de afgelopen paar jaar.

Verschillen tussen TRON en ADA

Zoals je ziet lijken de projecten dus best wel op elkaar. Maar wat zijn de verschillen dan vraag je je af? Het belangrijkste verschil tussen TRON en ADA is dat ADA een erg goed doordachte roadmap heeft en dat het team al veel langer meedraait. In tegenstelling tot Tron is het ook een platform waarop andere tokens kunnen worden gebouwd. Dit is een groot voordeel ten opzichte van TRON zelf. Terwijl TRON online ondersteuning heeft, is dit bij ADA weer niet mogelijk. Een ander verschil is dat TRON gebruik maakt van het Lamport algoritme, terwijl ADA het Ouroboros algoritme gebruikt.

Nog veel meer te weten komen?

We hopen dat je dankzij de info uit dit artikel meer weet over de belangrijkste verschillen tussen de munten van ADA en TRON. Het mag duidelijk zijn dat er niet echt één optie als de beste keuze is aan te merken. Dit is dan ook gelijk de reden dat wij je aanraden om te beleggen in beide munten als je het beste van twee werelden wilt hebben. Nu valt er natuurlijk nog veel meer te leren over de wereld van de cryptocurrencies. Mocht jee dit graag willen dan heb je geluk. Hier op de site hebben we namelijk nog veel meer artikelen geschreven die je zeker even goed door zou moeten lezen!

Gerelateerd