Hier moet je op letten bij een refurbished toestel 

Wanneer je een tweedehands toestel koopt, of je komt een refurbished model, dan moet je op letten wat je koopt. Want het kan zomaar dat je een flinke miskoop doet wanneer je niet goed oplet. Daarom hebben wij dit artikel met een aantal gouden tips geschreven. 

Wat koop je eigenlijk? 

Over het algemeen is een refurbished smartphone gebruiker een tevreden gebruiker. Er zijn de afgelopen jaren veel onderzoeken gedaan en vragen gesteld aan gebruikers. Dit kwamen met een dikke tevredenheid naar voren. Het voordeel van een refurbished smartphone is ook dat je niet te veel geld betaald, plus niet vastzit aan lange abonnementen. 

Als we kijken naar de groep die wel een nieuwe telefoon koopt, dan zie je dat die niet snel op refurbished zullen overstappen. Ze willen vaak het nieuwste van het nieuwste en bijna 70% geeft aan zeker geen refurbished iphone 11, dan wel een ander toestel aan te schaffen. 

De grootste vraag bij de consumenten is: ‘’zijn de aanbieders wel betrouwbaar?’’. Dat is een vraag waar wij ons hoofd ook wel eens over willen breken. Daarom stellen wij onze redactie ook deze vraag. Hoe kan je een betrouwbare aanbieder van refurbished smartphones vinden?

Dit moet je weten voordat je refurbished koopt:

Doe altijd zelf onderzoek zal ook nu onze tip zijn. Dit is een tip die wij vaker geven als het gaat om tweedehands aankopen. 

  • Want is het wel echt zo voordelig als mensen zeggen? Google eerst eens op de smartphone die je wil: refurbished iphone 11 pro, ga vervolgens opzoek naar de nieuwprijs. Verschillen deze niet veel van elkaar, kan je misschien beter gaan voor een nieuwe. Dan heb je meer zekerheid. 
  • Controleer de aanbieder voordat je een aankoop doet. Ga niet zomaar met een aanbieder in zee. Want het kan heel goed zijn dat er ergens een veel beter aanbieder te vinden is. Je kan bijvoorbeeld kijken naar het refurbished keurmerk bij jouw aankoop. 
  • Fabrieksgarantie wordt niet meer gegeven, maar. Je hebt wel recht op een wettelijke garantie. Kijk goed of de aanbieder deze aanbiedt. Deze moet minimaal 6 maanden zijn na aankoop. 
  • De staat van het product moet worden aangegeven. Vooral nu je weet dat het om een tweedehands model gaat, wil je wel weten hoe hij eraan toe is. Veel krassen en deuken kunnen de waarde flink omlaaghalen. 

Dit zijn je rechten na een refurbished aankoop 

Als consument heb jij ook rechten na je aankoop. Zo heb je bij een webwinkel altijd 14 dagen bedenktijd. Ben je toch niet overtuigd van je telefoon, dan kan je hem zonder enige motivatie weer terugsturen. Hier moet een webwinkel in Nederland aan voldoen. 

Start na aankoop gelijk je telefoon op. Kijk hoe het zit met de batterijconditie. Wanneer deze onder de 85% is, dan kan je hem beter gelijk terugsturen. Dit is te laag en deze batterij moet nodig vervangen worden. 

Kloppen de gegevens van de aanbieder niet? Dan kan je hem gelijk terugsturen binnen jouw bedenktermijn. Bekijk hier welke rechten jij hebt als consument

Gerelateerd