Deze verschillende autoverzekeringen zijn er (op een rij)

Ben jij opzoek naar een geschikte autoverzekering omdat je net een nieuwe bolide hebt? Wij zetten de beste autoverzekeringen voor je op een rij. Ook kijken we naar een geschikte die past bij jouw wensen. 

Sinds de komst van de auto ontstaan er steeds meer ongelukken en ongevallen. Laten we hopen dat de meeste nog steeds zonder letsel zijn en er alleen schade aan de auto is. Maar ook dan kan het erg vervelend zijn wanneer je weer een deuk of een kras op de auto hebt. Niet voor niets ben je in Nederland verplicht om een autoverzekering af te sluiten. Wij vertellen je welke je kan afsluiten en welke past bij jouw situatie. 

Wa-autoverzekering

We beginnen bij de standaard en basis-autoverzekering. Dit is dan ook gelijk de goedkoopste autoverzekering. Geen uitgebreide dekkingen wanneer je schade rijdt dus. Je bent alleen verzekerd voor de schade aan de auto van een ander. Rij jij een dikke deuk, en kon je dit ongeval zelf voorkomen? Dan krijg jij niets vergoed van de schade. WA staat voor ‘’wettelijke aansprakelijkheid’’.

Wanneer sluit ik een WA-autoverzekering af?

Wanneer jij goedkope auto hebt, dan sluit je vaak een WA-verzekering af. Er zitten misschien al wat deuken en krassen op. Als jouw auto stuk gaat is dat niet gelijk het einde van de wereld. Het is ook de goedkoopste verzekering, heb je minder te besteden en wil je goedkoop auto verzekeren, dan is dit vaak ook de beste keuze. 

Beperkt casco autoverzekering

Beperkt casco werd vroeger ook wel een WA+ verzekering genoemd. Je hebt je wettelijke aansprakelijkheid gedekt, maar je dekt ook een aantal andere zaken. Zoals: ‘brand, diefstal, botsingen met dieren, storm en hagel. Wanneer er bovenstaande ongevallen waar schade uit voorkomt voorkomen, dan ben jij hiervoor gedekt en verzekerd. Dit is dan ook de meest gekozen autoverzekering in Nederland. 

Wanneer sluit ik een beperkt casco autoverzekering af?

Ben jij zeker van je rijskills, een ongeluk rijden zal niet snel jouw schuld zijn? Dan is een beperkt casco autoverzekering wel iets voor jou. Daarnaast is het ook best interessant voor auto’s die iets ouder zijn, maar waar je toch nog een beetje zuinig op bent. Hoe meer schadevrije jaren jij hebt gereden hoe kleiner het verschil wordt voor de prijs tussen een beperkt casco verzekering en een WA autoverzekering. Het verschil tussen een autoverzekering berekenen kan hier. Dat kan ook een reden zijn voor deze autoverzekering. 

Allrisk autoverzekering

Wil jij volledig gedekt worden wanneer er schade wordt gereden met jouw auto? Dan kies je voor een allrisk autoverzekering. Dit is de duurste omdat je ook je schade vergoedt krijgt wanneer het toch jouw schuld bleek. 

Wanneer sluit ik een allrisk autoverzekering af?

Dit is een autoverzekering voor de echte brokkenpiloten. Vlieg je per ongeluk uit de bocht, of ben jij toch niet zo goed met inparkeren? Dan kan een allrisk autoverzekering zeker wat voor jou zijn. Let wel op, want dit is de duurste autoverzekering die er is. 

Aanvullende autoverzekeringen 

Je kan ook nog extra dekkingen afsluiten bij je autoverzekeringen. Dit zijn bijvoorbeeld schadeverzekeringen voor inzittenden, aanvullende rechtsbijstand, of pechhulp in binnen- buitenland. Natuurlijk lopen de kosten dan ook verder op.  

Gerelateerd