doctor examines woman s back
Photo by Karolina Grabowska on Pexels.com

Heb jij altijd pijn?

Als je pijn hebt, zal dat grote invloed hebben op je dagelijks leven. Ten eerste is het oncomfortabel wanneer je steeds pijn voelt, maar het vreet ook energie. Daardoor wordt het lastig om je op andere dingen te richten en je zult je vaak langdurig vermoeid voelen. Langdurig pijn lijden kan daarom tot grote beperkingen leiden. Gelukkig kun je aan de pijn iets doen, zelfs wanneer je misschien dacht dat je alles al geprobeerd hebt. Wij laten je graag zien welke pijnklachten je goed kunt verminderen. Je zult zien dat dit vaak al heel snel resultaat oplevert en dat je je snel beter zult voelen. 

Pijn door een whiplash

Een ongeluk zit in een klein hoekje, zeker in het verkeer. Jaarlijks botsen vele auto’s op elkaar of tegen een paaltje en dat kan vervelende gevolgen met zich meebrengen. Alhoewel het ongeluk zelf soms maar eenvoudig leek, kunnen de gevolgen groot zijn. Veel mensen lopen een whiplash op. Je nek wordt dan opgerekt en dat kan hardnekkige klachten opleveren. Vaak wordt gezegd dat een whiplash iets is dat enkel in je hoofd zit, maar er is ook zeker een lichamelijke oorzaak aan te wijzen. Kijk daarom eens naar een whiplash behandeling bij een erkende pijnbestrijder. Je zult zien dat wanneer je weet waar je klachten uit voortkomen, je ook gericht aan een behandeling kunt werken. Samen met een expert kun jij kijken naar waar de spierspanning zich bevindt om deze vervolgens te kunnen verminderen. Is je spier eenmaal weer in staat om te ontspannen, dan zul jij ook snel verlichting voelen. 

Altijd pijn in je rug

De rug is een plek waar veel mensen pijnklachten ervaren. Veel mensen zitten namelijk veel te lang en doen daarbij te weinig aan goede beweging. Vaak bevindt de pijn zich in de erector spinae spier. Deze spier kan pijnsignalen afgeven en omdat deze spier langs de gehele wervelkolom loopt, voel je pijnklachten over je hele rug. Dat kan je sterk beperken in het dagelijks leven en bovendien is het uiterst onaangenaam om altijd pijn te voelen. Chronische rugpijn kan echter behandeld worden. De erector spinae spier is namelijk goed te behandelen. Vaak zijn de gevolgen na een behandeling al voelbaar en dit effect zal enkel meer worden naarmate je langer behandeld wordt. 

Blijf niet rondlopen met pijn

Sommige mensen denken dat pijn nou eenmaal bij het ouder worden hoort. Dat is niet waar en dus is het belangrijk dat wanneer je pijn hebt, je gaat kijken wat je kunt doen om van de pijn af te komen. Soms is de oplossing eenvoudiger dan je denkt en wanneer je eenmaal van de pijn af bent, zul je je weer energiek voelen. Neem daarom eens contact op met een pijnspecialist om te zien wat zij voor jou kunnen doen. 

Gerelateerd