man carrying boxes beside a van
Photo by Artem Podrez on Pexels.com

Stappenplan voor het vergelijken van bestelautoverzekeringen

Ben je op zoek naar een bestelautoverzekering? Dan is de kans groot dat jij je tot het internet richt. Hier kom je talloze verzekeraars tegen waar je een verzekering voor je bestelauto af kunt sluiten. Het is alleen niet verstandig om te hard van stapel te lopen. Wanneer je dit wel doet, is de kans namelijk klein dat je de beste bestelautoverzekering afsluit. Vergelijk zakelijke autoverzekeringen altijd eerst met elkaar. Het onderstaande stappenplan kan je hier een handje bij helpen.

Stap 1: Ga op zoek naar een vergelijkingssite

Je kunt de site van verschillende verzekeraars bezoeken als je een bestelautoverzekering zoekt. Dit is alleen niet de beste aanpak, want je bent er veel tijd aan kwijt. Zit je hier niet op te wachten? Dan biedt een vergelijkingssite uitkomst. Doordat zo’n site verschillende verzekeraars met elkaar vergelijkt, kost het je weinig tijd en moeite om de beste verzekering voor een bestelauto te vinden.

Stap 2: Vul je kenteken en gegevens in

Heb je een vergelijkingssite gevonden? Dan moet je eerst een aantal zaken invullen voordat er een vergelijking gemaakt kan worden. Een vergelijkingssite heeft allereerst het kenteken nodig van het voertuig dat je wilt verzekeren. Vervolgens dien je een aantal vragen te beantwoorden over het gebruik van de auto. Als je dit gedaan hebt, vraagt een vergelijkingssite je nog naar een aantal persoons- en bedrijfsgegevens. Wanneer je dit allemaal hebt ingevuld, kun je een vergelijking maken.

Stap 3: Kies je dekking

Als je de bovenstaande twee stappen doorlopen hebt, wordt het tijd om je dekking te kiezen. Je kunt een bestelauto op de volgende drie manieren verzekeren: WA, WA + Beperkt Casco en WA + Volledig Casco. De ene dekking is uitgebreider dan de andere. Verdiep je daarom goed in de opties voordat je de knoop doorhakt. Naast één van de drie standaarddekkingen kun je aanvullende verzekeringen afsluiten. Je kunt een aanvullende verzekering voor de inzittenden van de bestelauto afsluiten, maar ook voor pechhulp.

Stap 4: Vergelijk verzekeringen

Weet je inmiddels hoe je jouw bestelauto wilt verzekeren? Dan wordt het tijd om het aanbod van verschillende verzekeraars met elkaar te vergelijken. Dit kan pas als je de dekking(en) geselecteerd hebt. Een vergelijkingssite toont je vervolgens de bestelautoverzekeringen die hierbij aansluiten. In het overzicht zie je de premie bij iedere verzekering staan, waardoor je direct weet hoeveel je iedere maand betaalt voor een bestelautoverzekering.

Stap 5: Selecteer en sluit af

Wanneer je bij deze vijfde en laatste stap bent aangekomen, wordt het tijd om daadwerkelijk een zakelijke autoverzekering af te sluiten. Heb je een vergelijkingssite gebruikt om een vergelijking te maken, dan kun je dit vaak direct via de site doen. Je selecteert de verzekering die je af wilt sluiten en controleert of alles klopt. Als dit het geval is, kun je de verzekering direct aanvragen.

Gerelateerd