Handig gereedschap voor de doe-het-zelver

Wil jij een echte doe-het-zelver worden? Of vind je van jezelf dat je dat 100% al bent? Dan kan het mooi zijn om te investeren in goed gereedschap. Oftewel: gereedschap dat professioneel is en waarmee je goed uit de voeten kan. In deze blog vertellen we jou welk gereedschap jij absoluut in huis moet hebben. Lees je mee?

Goed gereedschap is het halve werk, zeggen ze weleens. En dat is natuurlijk zeker waar. Want juist door bijvoorbeeld voor makita gereedschap te kiezen weet je zeker dat je juist materiaal in huis haalt. Maar wat heb je nu precies nodig? Laten daar eens snel naar gaan kijken.

Tip! Wil jij geen gedoe hebben met viezigheid, zoals stof? Kies dan voor één van de professionele bouwstofzuigers. Niet direct een gereedschapsitem, maar wel handig om in huis te hebben! 

1.    Boormachine

Een boormachine is een apparaat waarmee je gaten kunt maken in bijvoorbeeld deuren. Met een klopboormachine kun je ook in harde muren een gat maken. Maar eventueel een zachtere muur kan je ook met een normale boormachine doen. Het is ook handig om bijvoorbeeld schroeven in meubelstukken te draaien. Met een boormachine gaat dat een stuk sneller. Maar ook als je bijvoorbeeld een schilderij wilt ophangen zal je een boormachine nodig hebben. Een boormachine is dus absoluut onmisbaar bij jou in huis! 

2.    Multitool

Het woord multitool verklapt natuurlijk al een beetje dat het gaat om multifunctioneel apparaat. Je kan met een multitool namelijk graveren, slijpen, polijsten, frezen, reinigen, slijpen, schrapen en snijden. En dat maakt het ook dat een multitool dus perfect is om in huis te hebben. Je kan vooraf niet bedenken hoe vaak je dit apparaat wel niet nodig gaat hebben. Fijn om dus in huis te hebben! Zeker wanneer het gaat om precisiewerk kom je al snel uit bij een multitool. 

3.    Schuurmachine

Zeker als je gaat klussen in huis zal je merken dat je zo nu en dan verf van muren af moet halen. Denk bijvoorbeeld aan kozijnen, deuren of van meubels. Een schuurmachine maakt het werk dan een stuk makkelijker. Zo hoef je niet alles met de vlakke hand te doen, maar kan je de machine het werk laten doen. En dat maakt het ook direct prettig. Zeker wanneer je meerdere lagen verf wilt weghalen is een schuurmachine fijn, maar ook als je een meubelstuk wilt opknappen en enkel de laklaag wilt verwijderen ben je een stuk sneller klaar.

Je kan er daarnaast ook voor kiezen om het grote werk met de schuurmachine te doen en het kleinere werk met de multitool. 

Gereedschapskist

Naar grote apparaten kan het ook fijn zijn om een gereedschapskist te vullen. Denk bijvoorbeeld aan een nijptang, ijzerzaag, hamer, combinatietang, borenset en eventueel een bitjesset. Als je een kant-en-klare-set koopt dan zit er vaak ook een stanleymes en een rolmaat in. Wat je ook met enige regelmaat zal gaan gebruiken is een schroevendraaier en een ringsleutel. Deze twee kun je vaak in een set kopen, zodat je verschillende maten hebt waaruit je kunt kiezen.  

Op zoek naar een nieuwe DIY-klus voor in huis? Lees dan eens deze blog!

Gerelateerd