test: beste vitamine d 2020

Beste vitamine D/D3 van 2020 online te koop

Er zijn ontzettend veel verschillende soorten vitaminen die het lichaam nodig heeft om te kunnen functioneren. De meeste vitaminen zullen uit je voeding worden gehaald, echter krijg je hier niet altijd genoeg van binnen. Een van de vitamines die veel mensen niet genoeg binnen krijgen is vitamine D3. Deze vitamine is nodig om de hoeveelheid calcium in het lichaam toe te laten nemen. het zorgt dus voor een gezonde groei van de botten en voor de ontwikkeling van je tanden. Daarnaast speelt het een belangrijke rol bij het versterken van je spieren. In de zon zit een hoop vitamine D, echter kan je het ook in vette vis vinden. Supplementeren is ook mogelijk, hier zullen we je in dit artikel wat meer over laten zien. Zo weet je precies wat je te wachten staat.

De beste 5 vitamine D/D3 van 2020

  1. Carlson Labs Vitamin D3

Carlson Vitamine D3 400 IU (10 mcg) is de  beste keuze als het aankomt op vitamine D. Deze vitamine is belangrijk is voor het bevorderen van sterke botten, het ondersteunen van de gezondheid van het immuunsysteem en het helpen reguleren van de calcium- en fosforstofwisseling. Elke zachte gel levert 400 IE (10 mcg) aan vitamine D3. Het is een betrouwbaar merk wat altijd weer een goede dosering weet te geven. Niet voor niets dat dit merk al voor een lange tijd bovenaan staat als het aankomt op alle mogelijke soorten vitamines.

  • Nutrigold Vitamin D3 Gold 1000 IU

Nutrigold Vitamin D3 Gold is gemaakt met behulp van een zeer biologisch beschikbare vorm van D3 (als cholecalciferol) uit korstmossen. Ook dit supplement helpt bij de ondersteuning van de gezondheid van het bot en bij het versterken van het immuunsysteem. Nutrigold Vitamin D3 Goud wordt in de Verenigde Staten geproduceerd en het voldoet aan alle eisen. Ieder product van dit merk wordt gecontroleerd in onafhankelijke laboratoria. Door de uitstekende reputatie en door de innovatie weet je zeker dat je met dit product kwaliteit in handen zult hebben.

  • Nutrigold Vitamin D3 Gold 2000 IU

Dit product lijkt ontzettend veel op het bovenstaande producten. In feite is het zelfs hetzelfde product, alleen is de dosering hoger. Door deze hogere dosering ben je sneller in staat om aan jouw behoeftes te voldoen. Het is natuurlijk niet zo dat meer altijd beter is. Echter zal je met deze optie als vegetariër wel makkelijk aan je vitamine D kunnen komen, je eet nu eenmaal geen vette vis dus je zal dit op een andere manier moeten aanvullen. Met deze hoge dosering zal je eigenlijk nooit de fout in kunnen gaan met het supplementeren.

  • Nature Made Vitamin D3

Ook dit is een prima optie om voor te kiezen als je op zoek bent naar hoogwaardige vitamine D. In de capsules zit voor 25 mcg aan vitamine D. Dit is ruim voldoende als je opzoek bent naar een normale dosering. Het is een vrolijk flesje met felle kleuren, hierdoor kun je hem goed zien staan tussen al je andere supplementen. Het merk zegt dat het supplement dezelfde resultaten levert als de 1000 IU varianten, dit zou dus genoeg moeten zijn. Door de vele goede reviews is dit een prima betaalbare optie om te overwegen.

  • Nature’s Way vitamin D3

Op zoek naar een merk met alleen maar natuurlijke stoffen en ingrediënten? Dan is dit de keuze die je zou moeten maken. Dit supplement bied je alles wat je maar nodig hebt. Door de aanwezigheid van de natuurlijke stoffen zal je altijd weer gezond bezig zijn. Ook dit merk is al voor een lange tijd actief op de markt van de vitamines. Zij hebben bewezen dat zij een uitstekende kwaliteit weten te leveren en dat de producten van dit merk aan de hoogste veiligheidseisen zullen voldoen. Vandaar dat we hem op dit lijstje hebben gezet!

Tips voor kiezen: waar op letten als je vitamine D/D3 koopt

Mocht je ook van plan zijn om vitamine D te nemen als supplement dan is het van belang om de volgende zaken mee te nemen bij het overwegen van je keuze. Door hierop te letten weet je zeker dat je uitkomt bij het supplement wat aansluit bij wat je zoekt.

  • Kies voor de capsules

Omdat het in olie oplosbaar is, wordt vitamine D het beste geabsorbeerd als je het neemt via olie gevulde capsules Dit is beter dan de tabletten. In feite zijn er zelfs artsen die zeggen dat vitamine D-tabletten minder effectief zijn dan capsules voor het verhogen van de vitamine D-bloedspiegel van hun patiënten. Wij raden dus capsules aan voor volwassenen en kinderen. Capsules worden ook wel eens als soft gel of caps vermeld op de site.  Vegicaps zijn iets duurder, dit is een alternatief als je de capsules met dierlijke gelatine niet lekker vindt.

  • Kies een gerenommeerd merk

De meeste fabrikanten kopen hun bulkvitamine D uit dezelfde bronnen, dus er zit niet echt een reden achter dat het ene merk twee keer zoveel kost als het andere. Het belangrijkste bij het kopen van vitamine D3 is natuurlijk dat je wel de hoeveelheid vitamine D krijgt waar je voor betaalt. Je wilt niet minder of meer krijgen dan wat er op het etiket staat. Elke dosis zou dezelfde hoeveelheid moeten bevatten. Met een gerenommeerd merk kun je er zeker van zijn dat je de juiste hoeveelheid vitamine D binnen zal krijgen.

  • Kijk naar de houdbaarheidsdatum

Vitamine D-tabletten en -capsules zijn over het algemeen 3 jaar lang houdbaar nadat je ze open hebt gemaakt. Vitamine D-capsules zijn met olie gevuld. De olie kan ranzig worden als ze niet goed wordt bewaard of als de olie te oud is. Vitamine D-capsules mogen nooit een onaangename geur hebben. Voor een maximale houdbaarheid moeten ze op een koele plaats worden bewaard. Kijk altijd even goed naar de houdbaarheidsdatum voordat je zomaar iets koopt.

Gerelateerd