Heeft sporten invloed op je zorgverzekering? 

Sporten kan ervoor zorgen dat je minder naar de huisarts hoeft, maar heeft de hoeveelheid dat jij beweegt ook invloed op je zorgverzekering? Wij zochten het voor je uit.

Een gezond leven gaat vaak ook gepaard met minder ziekenhuis en huisarts bezoekjes. Dus hoe gezonder jouw levensstijl hoe minder vaak je aanspraak hoeft te maken op je zorgverzekering. Naast gezond eten en drinken hoort sporten ook bij een gezondere lifestyle. Wist je dat het zelfs van invloed kan zijn op jouw zorgverzekering? Zo bestaan er kortingen die je kan krijgen op je zorgverzekering wanneer je beweegt. Wij vertellen er meer over in deze blog. 

Sporten voor punten 

Er bestaan in Nederland een aantal zorgverzekeringen die puntensystemen hebben bedacht. Wanneer jij beweegt krijg je automatisch punten op een app. Zo kan je punten krijgen door minimaal 10.000 stappen per dag te zetten of door je hartslag om hoog te krijgen bij een intensievere work-out. Het vergelijken zorgverzekering met degene waar je nu verzekerd bent kan dus wel degelijk lonen. 

Sporten voor minder zorg 

Op de vraag: ‘’heeft sporten invloed op je zorgverzekering’’ kunnen we antwoorden met: ‘’ja, want je hoeft minder vaak naar een arts’’. Er wordt in Nederland steeds meer gestimuleerd om gezonder te gaan leven. Dit heeft alles te maken met de grote aantallen aan mensen met overgewicht in Nederland. Hierdoor lopen de zorgkosten jaarlijks flink op, en een goedkope zorgverzekering willen we allemaal. 

Een gezonder leven en je zorgverzekering 

Wist je ook dat je met een goede zorgverzekering veel aanspraak maakt op hulp bij een gezonde levensstijl. Van hulp bij stoppen met roken tot deelnemen aan afvalprogramma’s. Wij zetten ze voor je op een rij. 

Korting op fitness 

Er zijn verschillende zorgverzekeraars die korting geven bij fitnesscentra. Deze korting krijg je dan bij een aangesloten fitnesscentra en wanneer je een jaarabonnement neemt. Heb jij medische fitness nodig om bijvoorbeeld te herstellen van een blessure dan kan je deze ook krijgen als je aanvullende zorg hebt. 

Sportmedisch onderzoek 

Wist je dat iedereen gratis een sportmedisch onderzoek kan laten doen. Met dit onderzoek kan je kijken hoe fit je bent. Dit is een onderzoek dat gedaan wordt door een sportarts vaak in het ziekenhuis. Afhankelijk hiervan worden vaak ook adviezen gegeven voor een fitter leven. 

Fysiotherapie 

Net als bij medische fitness kan fysiotherapie ook nodig zijn. Ben jij nog geen 18 dan wordt fysiotherapie vaak standaard vergoed in een zorgverzekering. Wanneer jij boven de 18 bent zal het onder de aanvullende zorg vallen. 

Stoppen met roken 

De overheid wil graag dat er minder mensen roken. Daarom worden er soms vanuit de basisverzekering programma’s aangeboden van waaruit jij kan beginnen stoppen met roken. Helaas is dit niet overal het geval, kijk dus goed of je met jouw zorgverzekering hier aanspraak op kan maken. 

Blessures en herstel 

Heb je met voetbal een blessure opgelopen, dan wil je natuurlijk dat hier goed naar gekeken wordt. Naast fysiotherapie kan je ook aanspraak maken bij aanvullende zorgverzekeringen op blessureconsulten bij een sportarts. Er zijn zelfs verzekeringen die sportmassages aanbieden bij een speciale sportpolis. 

Gerelateerd