Fijne trucs voor iedereen die veel naar de sportschool gaat

De gyms zijn onlangs weer geopend en dat betekent dat elke fitnessliefhebber zijn hart weer kan ophalen: je kan namelijk weer sporten, ín de sportschool, met apparaten. Iedereen die al een tijdje fitnesst kent inmiddels het jargon van de sportschool: met woorden als barbell, dumbells, donkey kicks en star jumps. Zegt dit je nog niet zoveel of ben je net begonnen met fitnessen? Geen zorgen, in dit artikel geven we een aantal handige trucs voor iedereen die regelmatig naar de sportschool gaat.

  • Let op je eiwitten

Op het moment dat je traint met gewichten, maak je eigenlijk kleine scheurtjes in je spieren. Die scheurtjes moeten natuurlijk weer herstellen, en daarvoor heeft je lichaam bouwstenen nodig. Die bouwstenen zijn eiwitten. Door voldoende eiwitten in te nemen (minimaal 1,5 x je eigen lichaamsgewicht aan gram) gedurende je dag, heeft je lichaam genoeg voedingsstoffen om je spieren weer te kunnen herstellen. Eiwitten kun je uit je eten halen. Zo is bijvoorbeeld kwark, tonijn, falafel en pindakaas relatief eiwitrijk. Je zou echter ook kunnen kiezen voor eiwitpoeder als extra supplement en na het sporten een shake kunnen nemen. In een schepje eiwitpoeder zit ongeveer 20 gram eiwit en zorgt er dus, met de juiste voeding ernaast, voor dat je snel aan je dagelijkse behoefte zit.

  • Een snelle vaatwasser

Je wil natuurlijk niet dat je shakebekers of waterflessen op zijn als je net je sporttas wilde inpakken. Wat de meeste mensen vaak meenemen naar de sportschool is een eigen handdoek, een shakebaker met proteinepoeder erin en een (grote) fles water. Afhankelijk van wat je voorkeuren zijn zou je ook nog handschoenen of een hoofdband kunnen meenemen. Het is wel zo praktisch als je dan een snelle en goed werkende vaatwasser hebt, zodat jouw bekers en flessen altijd schoon zijn en klaar staan om mee te nemen. Kiezen voor de beste vaatwasser doe je bijvoorbeeld door Miele vaatwasser onderdelen te bestellen.

woman lifting barbell
  • Een fijne wasmachine

Normale outfits kun je vaak wel hergebruiken, omdat je op een dag gemiddeld niet zoveel zweet dat je een outfit niet een tweede keer aan zou kunnen. Met sportkleding is dit toch anders – die moeten na één keer dragen echt in de was, omdat ze vies zijn geworden. Daarom is het voor iedereen die veel naar de sportschool gaat fijn om een goede wasmachine te hebben, zodat je nooit lang hoeft te wachten tot je schone was klaar is of je niet naar de sportschool kan omdat je geen sportkleding meer hebt. Door onderdelen Miele te bestellen kun je streven naar een zo goed mogelijk wassysteem.

  • Microvezel handdoeken

Handdoeken meenemen naar de sportschool kan al gauw veel ruimte in beslag nemen. Je hebt al snel een volle sporttas wanneer er een grote handdoek in zit. Om dit probleem te verhelpen zou je kunnen kiezen voor microvezel handdoeken, die een stuk dunner zijn en ook veel minder ruimte in beslag nemen. Microvezel handdoeken worden vaak gebruikt door backpackers op reis, maar zijn minstens zo handig voor elke fanatieke sporter. Microvezel handdoeken zijn verkrijgbaar bij de meest sport- of reiswinkels.

Gerelateerd