Kelly Piquet: afkomst, leeftijd, ouders & feitjes over de vriendin van max verstappen

We gingen het nieuwe jaar 2021 in met het nieuws dat Kelly Piquet de nieuwe vriendin van Max Verstappen is. De dame heeft het hart van de Formule 1 coureur veroverd en ze lijken verliefder dan ooit! Uiteraard is Piquet meer dan alleen de vriendin van het racemonster Max Verstappen.

Kelly Piquet is geboren op 7 december 1988. In Homburg, Duitsland zag zij het levenslicht. Max Verstappen is geboren op 30 september 1997. Dat betekent dat de twee negen jaar schelen. Blijkbaar houdt Kelly Piquet wel van jonge jongens met aanzien.

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door KELLY PIQUET (@kellypiquet)

Instagram official!

‘’Love is what makes the world go round. Happy new year and much love.’’ Zo begon Kelly Piquet haar nieuwe jaar op Instagram. Ze deelt foto’s van haarzelf en Max Verstappen aan haar zijde. Dit was dan ook de eerste foto die zij deelde met Formule 1 coureur Max Verstappen. Ook de coureur Max Verstappen deelde in het nieuwe jaar op 1 januari 2021 een kiekje met zijn nieuwe liefde. Instagram official!

Een grote Formule 1 familie

Wanneer je een Formule 1 liefhebber bent, komt de naam Piquet je waarschijnlijk ook al bekend voor. Deze naam is namelijk een grote in de Formule 1 wereld waardoor Kelly al jaren meedraait in de wereld van de Formule 1.

Op de tweede Instagram foto zie je Sylvia Tamsma en Nelson Piquet junior. Sylvia is de moeder van Kelly Piquet en Nelson Piquet jr. is de broer van Kelly. De naam Tamsma zegt het waarschijnlijk al: Sylvia is een Nederlandse vrouw. De vrouw is werkzaam als model. Tamsma had een relatie met de Braziliaanse Nelson Piquet senior. Nelson Piquet senior is dan ook de vader van Kelly Piquet. Dit maakt Kelly Piquet half Nederlands en half Braziliaans! Nelson Piquet senior is een voormalig Braziliaanse autocoureur. In de jaren tachtig groeide hij uit tot een van de grootste Formule 1 coureur van de wereld. Hij werd driemaal wereldkampioen. De Formule 1 genen heeft hij doorgegeven aan zijn kinderen.

Broer en zus van Kelly

Julia Piquet, de zus van Kelly Piquet. Samen met vader Nelson Piquet sr. en broer Nelson Piquet junior.

Samen hebben Sylvia Tamsma en Nelson Piquet sr. drie kinderen: Kelly Piquet, Julia Piquet en Nelson Piquet junior.


Nelson Piquet junior is in de voetstappen gegaan van zijn vader en werkt als coureur. Ook Nelson Piquet is een half Nederlandse, geboren in Duitsland, maar rijdt onder de Braziliaanse vlag. Dat betekent niet dat de coureur niet een beetje Nederland met zich meedraagt. Een grote persoonlijke sponsor was een lange tijd de Nederlandse bank ING in team Renault F1. Uit dat team is hij ontslagen door een crashgate. Hij zou bewust gecrashed zijn zodat zijn teamgenoot kon winnen. In het raceseizoen van 2014-2015 deed Piquet junior mee aan het elektrische kampioenschap waar hij in 2015 als eerste kampioen werd in de Formule E klasse.
Dat Max Verstappen en Kelly Piquet elkaar hebben ontmoet in de Formule 1 wereld, lijkt dan meer dan logisch.

Kelly in de Formule 1 wereld.

Kelly Piquet heeft ook een dochtertje: Penelope Kvyat. Zij is op 27 juli 2019 geboren. Ook door deze kleine meid stroomt het snelle race coureurs bloed. Penelope Kvyat is namelijk de dochter van Daniil Kvyat. De zevenentwintigjarige is een Formule 1 coureur en komt uit Rusland. Dat betekent dat Penelope half Russisch, driekwart Nederlands en driekwart Braziliaans is.

Drie jaar lang waren Daniil Kvyat en Kelly Piquet een stel totdat in maart 2020 naar buiten kwam dat de twee uit elkaar gingen. De twee zullen elkaar nog vaak tegenkomen. Niet alleen vanwege hun dochtertje, maar ook vanwege de Formule 1 wereld. Minder dan een jaar nadat de relatie met Daniil over was, maakte Kelly Piquet bekend dat ze een relatie heeft met Max Verstappen. Hierdoor zullen Kelly en Daniil elkaar nog vaak tegenkomen op het circuit.

Beauty and the brains

Kelly zal niet alleen Max Verstappen aanmoedigen op het circuit of voor haar dochtertje Penelope zorgen. Ze is meer dan dat. Ze heeft de studie internationale betrekkingen gevolgd aan het Marymount Manhattan College in New york. Hier verdiepte ze zich vooral in politiek en economie. Tijdens haar studie was ze ook werkzaam als model. Ze poseerde voor meerdere grote merken en liep ook haar rondje over de catwalk in grote fashion shows. Na haar studie besloot ze in dit wereldje te blijven en werkte ze bij Vogue als stylist. Ook werkte ze bij een PR agency, was ze van 2012 tot 2013 marketing coördinator voor SCHUTZ en werd ze columniste voor Marie Claire magazine.

Sinds april 2015 werd Kelly Piquet verantwoordelijk voor het sociale mediakanaal van de Formule E. Het auto kampioenschap waarbij alleen maar elektrische raceauto’s aan mee rijden. Hier maakte ze content voor de kanalen. Kelly haar zus, Julia Piquet, is verslaggever bij motorsport.tv. Werken in de media hebben de zussen gemeen.

Monaco

Kelly woont nu samen met Max Verstappen in Monaco. Hier is Piquet werkzaam als gezondheid en wellness coach. Iets heel anders dan waarvoor ze geleerd heeft, maar ze zal het vast goed doen. Daarnaast is ze actief op Instagram als influencer.

Gerelateerd