Ready voor de zomer in 3 stappen 

Als de eerste warme dagen er weer aan komen dan merk je dat je steeds vaker in de kledingkast duikt op zoek naar de juiste outfit of de juiste accessoires. Tijd om je kledingkast op te ruimen en ervoor te zorgen dat je ready bent! 

Tegenwoordig is het zo gemakkelijk om nieuwe kleding te kopen. Een badpak voor een paar euro en nog even nieuwe slippers scoren in een winkel omdat je ze bent vergeten. Natuurlijk niet erg, maar wij geloven wel in duurzame kleding. En daarbij helpt het ook als jij alleen maar kledingstukkin in je kast hebt hangen waar je 100% gek op bent. 

1.    Less is more 

Want less is absoluut more. Wat we hiermee bedoelen is dat je niet hoeft te investeren in meer kleding, maar vaak gaat het meer om betere kleding. Denk bijvoorbeeld aan de hoeveelheid bikini’s die je soms in je kast hebt hangen. Terwijl je vaak maar één favoriete bikini dames hebt. Vraag jezelf af: hoeveel heb ik eigenlijk nodig? 

2.    Maak setjes 

Om te ondervinden wat je nu precies in je kast hebt liggen, is het goed om in eerste instantie te beginnen met het maken van setjes. Welke setjes draag je graag en welke nieuwe setjes kun je creëren met de kleding die je nu nog hebt. Vaak ontstaan er dan genoeg mooie samenstelling waar je misschien eerder nog niet aan had gedacht. Door alles te sorteren kun je ook beter zien wat je eventueel nog mist of waar je juist te veel van hebt. 

3.    Inventariseer wat je nog mist 

Vervolgens is het goed om te gaan kijken wat je misschien nog mist. Denk bijvoorbeeld ook aan een mooie hoed om een outfit af te maken of een riem om een jurkje te upgraden. Doordat je eerst alles hebt gesorteerd kun je nu veel beter kijken wat je nog mist. Wat er ook weer voor zorgt dat je makkelijker door de volgende stap heen komt. 

4.    Ga doelgericht (online) shoppen 

Door niet direct over te gaan op shoppen, verklein je de kans dat je aankopen doet die je niet had hoeven doen. Denk bijvoorbeeld aan nog een extra bikini of zomerjurkje terwijl je eigenlijk niet meer wist wat je in de kast had liggen. Overzicht, sorteren en inventariseren is niet alleen goed voor je portemonnee, het zorgt er ook voor dat je straks minder keuzestress hebt. Denk aan de setjes die je hebt gemaakt. Door deze zo in je kast op te hangen hoef je nooit meer bang te zijn dat je niet weet wat je moet aantrekken! 

En vergeet niet dat je kleding die je niet meer draagt het beste kunt doneren. Kleding dat nog goed is kun je inleveren bij een kledingpunt van bijvoorbeeld het Leger Des Heils of bij de kringloop. Via Vinted kun je er zelf ook nog iets aan verdienen. Of doneer het aan het goede doel. Het hangt niet meer bij jou in de kast wat jou helpt om meer rust te creëren en anderzijds maak je er iemand anders weer blij mee. 

Gerelateerd