De voordelen van een detoxkuur: wat is het nut?

Je hebt wellicht al eens gehoord van een detoxkuur. Het doel hiervan is om je lichaam te ontgiften. Oftewel, tijdens de duur van de kuur worden toxische stoffen verwijderd. Waarom is dat nuttig? Dat lees je in dit blog!

Interesse in een detoxkuur? Meer info vind je op happyjuicy.nl.

Waarom is het nodig om je lichaam te ontgiften?

Je lichaam ontgiften, waarom zou je dat eigenlijk doen? In het dagelijks leven krijgen we veel meer schadelijke stoffen binnen dan goed voor ons is. Je lichaam heeft eenvoudigweg niet de tijd om die allemaal te af te breken en af te voeren. Verschillende organen in je lichaam spelen daar een rol in. Met name de nieren en de lever zijn belangrijk. Die werken in feite continu overuren om jouw lichaam helemaal gezond te houden.

Waarom krijgen we veel meer giftige stoffen binnen dan gezond is?

Wellicht denk je dat jij persoonlijk niet veel schadelijk deeltjes binnenkrijgt. Helaas is het een feit dat iedereen te maken heeft met te veel giftige stoffen. Het vervelende is dat je daar maar deels iets aan kunt veranderen. Vervuiling in de lucht speelt namelijk een rol. Denk bijvoorbeeld aan uitlaatgassen van het verkeer en fabrieken. Maar het overgrote deel komt toch wel via onze voeding binnen. Het is mogelijk om je eetpatroon aan te passen. Maar toxische stoffen helemaal uitsluiten is uitzonderlijk moeilijk. Standaard producten zitten namelijk boordevol conserveringsmiddelen en voor het telen van groenten worden nodeloos veel pesticiden gebruikt. Die zijn voor mensen eveneens erg ongezond. Verder zijn roken en overmatig alcoholgebruik funest voor de gezondheid.

Minimaal de inname van schadelijke stoffen met een detoxkuur

Je levensstijl aanpassen is een manier om de inname van toxische stoffen te reduceren. Kook je eigen maaltijden, let op de ingrediënten en kies voor biologische producten. De meesten van ons zijn echter veel te druk met andere zaken. Gelukkig is een detoxkuur ook uiterst effectief. Hierin beperk je de inname van toxische deeltjes tot het absolute minimum. Een kuur duurt een aantal dagen. In deze periode krijgt jou lichaam de gelegenheid om de overdaad aan toxiciteit af te breken en af te voeren. Het resultaat is een schoon en gifvrij lichaam. De meest bekende vorm van een detoxkuur is het drinken van vruchtensappen. Maar er zijn verschillende methodes, zoals extra bewegen, het innemen van bepaalde kruiden en vasten. Ben jij klaar om je lichaam te ontgiften?

Gerelateerd