Een weekendje er tussenuit met vrienden

Druk, druk, druk: dat horen we veel om ons heen. Met werk of studie, haast geen tijd om eens een keer lekker te ontspannen. Toch heeft een mens dat van tijd tot tijd nodig. En met wie kun je dat beter doen dan met je allerbeste vrienden? Dus spreek af met elkaar en plan, onder het genot van een drankje en hapje, een weekendje weg. Leg direct de agenda’s naast elkaar en plan een datum zodat het niet in het slop geraakt. Heerlijk, daar krijg je nu toch al zin in?

Voorbereidingen treffen

Bij het plannen van een weekendje weg kun je natuurlijk in Nederland blijven. Maar ook in het buitenland zijn er genoeg mooie plekken waar jullie een geweldige tijd samen beleven. Dus ga de grens over met Duitsland of België of boek een goedkope vlucht naar Spanje. Zijn jullie eruit waar de reis naartoe gaat? Dan ga je op zoek naar een accommodatie. Wanneer jullie echt ‘als mannen onder elkaar’ tijd willen spenderen kun je het beste een vakantiewoning huren. Gaan jullie liever naar een B&B of een hotel? Of wordt het kamperen in een tent of stacaravan? Alles is mogelijk. Verder is het belangrijk om te checken waar de interesses liggen. Wordt het een sportief weekend, een paar dagen alleen maar drinken of een combinatie van beide?

Het vervoer

Er zijn diverse manieren om het vriendenweekend af te trappen. Op een vrijdag met de auto naar de locatie gaan of met de hele groep af te reizen met het openbaar vervoer. Wanneer de plek waar jullie het weekend samen doorbrengen niet al te ver van huis is, kun je ook kiezen voor een sportieve start door te gaan fietsen. Alle bagage mee in een rugzak en trappen maar. Natuurlijk moet je onderweg wel wat eten en drinken. Om het vochtgehalte op peil te houden tijdens de fietstocht laat je voor alle vrienden bidons bedrukken.

Toffe dingen doen

Wanneer jullie voetbalfanaten zijn is een voetbalwedstrijd in Engeland meepakken een echte must. Of dit nu een wedstrijd is tussen clubs met grote namen of 2 kleinere ploegen; de sfeer is altijd top. Wanneer je zelf sportief bezig wilt zijn ga je naar de Ardennen. Het aanbod is daar heel groot. Abseilen, raften, mountainbiken of skiën: in het golvende landschap kan het allemaal. Een weekendje zon meepakken is ook nooit verkeerd. Boek een vliegticket naar Barcelona, Malaga of Valencia of ga met je vrienden naar Scheveningen. Een beetje beachvolleyballen, de golven induiken, lekker eten en drinken in één van de vele strandtenten. Om extra op te vallen laat je voor de hele vriendengroep slippers bedrukken. ’s Avonds het gezellige nachtleven in en jullie weekendje weg kan niet meer stuk.

Even bijkomen

Neem na het weekendje weg een paar dagen extra vrij. Want laten we eerlijk zijn, zo’n uitstapje hakt er behoorlijk in. Weinig slaap, veel alcohol en actief bezig zijn eisen echt wel hun tol. Even bijkomen van zo’n enerverend vriendenweekend is dus echt noodzakelijk.

Gerelateerd