Dit zijn de 5 voordelen van elektrisch rijden 

We willen steeds meer letten op de wereld waarop we wonen. En dat niet alleen, we willen natuurlijk ook steeds meer duurzamer onszelf van A naar B brengen. En daarom zien we dat elektrisch rijden steeds meer populair wordt. Het elektrisch rijden is niet langer meer suf, maar noodzaak. En gelukkig zie je daarbij dat steeds meer elektrische auto’s meegaan met techniek. In deze blog geven we jou 5 voordelen van elektrisch rijden. 

We zeiden het net al eventjes. Maar elektrisch rijden is niet langer meer uitzondering. Het is misschien wel noodzakelijker dan ooit om te rijden in een elektrische auto nu de prijzen voor fossiele brandstoffen steeds duurder en schaarser worden. Reden genoeg om dus je te gaan oriënteren op elektrisch rijden.

Voordeel #1: goedkoper dan wanneer je een auto op fossiele brandstof rijdt 

Het rijden in bijvoorbeeld een elektrische auto van smart #1 is goedkoper dan wanneer je rijdt in een auto die op fossiele brandstoffen rijdt. Dit heeft een aantal redenen. Allereerst is het 50% goedkoper als je je auto thuis oplaadt. Door een oplaadpunt aan huis te hebben kun je daarnaast ook zonnepanelen realiseren. Hierdoor kost het dus haast niets om je auto op te laden. Maar zelfs als je onderweg je auto wilt opladen is het goedkoper dan benzine, LPG of diesel. 

Voordeel #2: voorlopig nog belastingvoordeel op elektrische auto’s

Of dit in de toekomst ook zo blijft zijn, is de vraag. Maar op dit moment is er nog een belastingvoordeel voor de elektrische auto’s van smart #1. Zo ben je tot 2024 vrijgesteld van BPM en ook nog eens van motorrijtuigenbelasting. Hierdoor hoef je dus minder per maand te betalen wanneer je elektrisch rijdt. Wees je er wel van bewust dat dit waarschijnlijk in de toekomst gaat veranderen. Al kan het maar goed zijn dat de overheid weer iets anders bedenkt om elektrisch rijden aantrekkelijk te maken. 

Daarnaast kun je ook indirect voordeel krijgen voor het plaatsen van bijvoorbeeld zonnepanelen op jouw carport. Waardoor jij weer gemakkelijk en zonder zorgen je auto kunt opladen. Gebruik je niet alle opgeladen energie? Dan kun je dit ook weer teruggeven, waardoor je weer geld bespaard op de eindafrekening. Zo zijn er allemaal voordelen! 

Voordeel #3: beter voor het milieu

We zeiden het net al eventjes, maar elektrisch rijden is beter voor het milieu. Laten we wel stellen dat de meest duurzame auto, de auto is die niet wordt gemaakt en niet rijdt. Met andere woorden: ook aan het maken en rijden van een elektrische auto kleven nadelen. Maar we moeten nu eenmaal van A naar B komen en we kunnen niet altijd afhankelijk zijn van de trein. Daarom is het rijden van een elektrische auto altijd nog beter voor het milieu dan rijden in een auto op fossiele brandstoffen. 

Allereerst zijn fossiele brandstoffen slecht voor het milieu. Maar wanneer je rijdt op elektriciteit heb je daarnaast geen vervelende stikstofoxiden en ook geen fijnstof in de lucht. Ook heb je veel minder CO2 uitstoot. En zeker wanneer jouw auto is opgeladen met zonne-energie dan kun je rekenen op een groene auto!

Gerelateerd