Deze 5 items heb je nodig voor de perfecte thuis gym

Jij sport graag en dat doe je ook best wel vaak de laatste tijd. Waarom zou je dan niet een eigen thuis gym starten? Wij vertellen je wat je nodig hebt voor een thuis gym. 

Het is een droom voor iedere stoere man, een eigen gym in huis. Je gooit een playlist aan met flinke beuk muziek en je kan er helemaal voor gaan. De thuissessies zijn de aller beste sessie, je wordt door niemand afgeleid en kan er vol voor gaan. Komt er ooit weer zo’n verschrikkelijke lockdown? Jij hoeft niet meer te wachten tot er een gym opengaat. Jij kan gewoon thuis je gewichten pakken en er vol voor gaan! Dit wordt jouw sportiefste jaar! 

#1 Sportbank

Sportbanken, deze worden ook wel fitnessbanken genoemd, zijn ontzettend belangrijk in de gym. Bij een goede sportbank kom je een stuk los van de grond. Wanneer je op de grond ligt kan je gewichten niet goed wegdrukken. Als je schouders en benen iets meer los op een sportbank liggen kan dit wel. Zo begint iedere thuisgym met een goede fitnessbank. 

#2 Squat en bench rek 

Never skip legday wordt er gezegd door de echte sportgoeroes. En gelijk hebben ze, want iedere goede sportsessie begint bij jouw benen. Om goed te kunnen squaten heb je een rek nodig. Hier kan je de halter op leggen en vervolgens de gewichten op klaar maken. Je kan hier onder komen en vanaf daar de squat maken. Ook heb je een safety pin. Deze zorgt ervoor dat je altijd onder de bar weg kan komen wanneer je het gewicht niet meer kan houden. Vooral in een thuisgym waar je ook alleen sport zonder spotter is dit belangrijk. 

Ben jij opzoek naar de beste thuis gym materialen? Check eens Tunturi voor meer producten die jij nodig gaat hebben. 

#3 Barbell + gewichten 

Een barbell wordt ook wel een halter genoemd. Dit is een stang waar je de gewichten op schuift. Deze gebruik je bij de 3 bekendste en belangrijkste work-outs: squat, benchpress, deadlift. Maar je kan hem voor veel meer doeleinden gebruiken. Een perfecte halter is gemaakt op 20 kilogram. Daarbij horen natuurlijk grote schijven die je erop kan schuiven wanneer je meer gewicht nodig hebt. 

#4 Weerstandsbanden 

Nu komen we terecht bij de weerstandsbanden. Dit zijn banden waar geen gewichten aan vast zitten. Je gaat puur krachttraining doen op basis van trekkracht. De weerstandsbanden zijn namelijk gemaakt van elastiek met grepen. Dit is tegenwoordig steeds gebruikelijker. Je kan bijvoorbeeld pinnen of haken vastmaken op de vloer of aan de muur. Hier kan je deze banden aan bevestigen voor een goede work-out. 

#5 Optrekstang 

Wij vinden als laatst dat de optrekstang niet mag ontbreken om je work-out compleet te maken. Zo kan je deze heel makkelijk bevestigen aan de deurpost. Hieraan kan jij je optrekken en dit is ongelofelijk goed voor allerlei verschillende spieren. Vooral voor je nek en je rugspieren is het optrekken aan een stang een goede work-out.  

Gerelateerd