Wat zijn eigenlijk de verschillen tussen vrouwen en mannen schoenen?

Heb jij je ooit afgevraagd wat nou eigenlijk het verschil is tussen vrouwen en mannen schoenen? Hakken zijn voor elke vrouw een must voor in de kledingkast. Het staat namelijk elegant en maakt je bovendien langer. Voor de vrouwen die liever niet lopen op hakken zijn de instappers dames ook ontzettend sierlijk. Bovendien dragen mannen ook instappers, maar toch zit er verschil in pasvorm tussen vrouwen en mannen schoenen. Mannen dragen daarnaast ook vaak sneakers, gesp- of veterschoenen. Maar waarin verschillen de schoenmaten precies? Wij hebben alle verschillen op een rijtje gezet.

Schoenmaat

Vrouwen en mannen voeten verschillen allereerst in schoenmaat. Bovendien hebben vrouwen voeten ook een andere pasvorm dan mannenvoeten. Een gemiddelde vrouwenvoet is namelijk smaller. Als een vrouw bijvoorbeeld mannen schoenen aantrekt, verschuift de hiel in de schoen. Dit komt omdat de pasvorm niet goed aansluit op een vrouwenvoet. Vooral bij sportschoenen is het belangrijk dat de schoen strak om de voet heen zit. Daarom zijn sportschoenen voor vrouwen nog smaller in vorm. Wist je dat schoenmaten ook per continent verschillen? In Azië zijn voeten in het algemeen kleiner dan de voeten van Europeanen of Amerikanen. De schoenmaat verschilt dus niet alleen tussen man en vrouw, maar ook tussen continenten. 

Demping

Daarnaast zit er ook gemiddeld een verschil in gewicht tussen man en vrouw. Vrouwen zijn in het algemeen lichter. Daarom is de demping in een vrouwenschoen normaal gesproken zachter. Voor een man loopt het fijner als de demping in de schoen stugger is. Bovendien worden vrouwen schoenen vaak ontworpen met meer buigzaamheid.

Mode

Als laatst zit er natuurlijk een groot verschil in mode. Voor zowel mannen als voor vrouwen zijn sneakers al een lange tijd een trend. Als het daarentegen op hakken aankomt, is het voornamelijk weggelegd voor vrouwen. Door hakken worden namelijk ook lange, dunne benen geaccentueerd van de vrouw. Wat betreft hakken zijn er vele soorten. Voor iedere vrouw is een hak die bij haar past. Je hebt bijvoorbeeld de bekende naaldhak, die door de jaren heen als klassieker nog steeds trendy is gebleven. Het is een dunnere dak met minder stevigheid, dus voornamelijk voor vrouwen die vaker op hakken lopen. Voor vrouwen die ietwat onwennig zijn op hakken, is de blokhak wellicht een betere keus. Deze hak is namelijk dikker en biedt daarom meer stevigheid. Bovendien is deze hak niet alleen comfortabeler, maar ook stoerder dan de naaldhak. Voor iedereen die zich zowel niet comfortabel voelt op een naald- als blokhak, is er de sleehak. Deze hak geeft je wel de lengte waar je naar op zoek bent, maar ook de stevigheid. Het is namelijk een hak met een plateau aan de voorkant. Dit maakt het makkelijker om te lopen. Voor iedere vrouw is er dus een hak die geschikt is. Wil jij je partner verrassen dit jaar met een cadeau? Met een mooie hak maak je iedere vrouw blij. Is jouw partner geen fan van hakken? Dan zijn mooie dames instappers ook hartstikke leuk om te geven als verrassing. 

Gerelateerd