Buiten zijn is goed voor je gezondheid

Iedereen is tegenwoordig druk: we worden opgeslokt door ons werk, hebben sociale verplichtingen en brengen heel wat tijd door op onze telefoon. We vergeten vaak even dat het ook nog goed voor je is om te bewegen of om überhaupt tijd buiten door te brengen. Toch wordt het wel aangeraden om dit te doen, maar goed nieuws: je hoeft niet ver te gaan. Je tuin kan al een goede plek zijn om heerlijk te ontspannen en te zorgen dat je even niet denkt aan je werk. Buiten zijn is dus goed voor je gezondheid. Hoe dan? Dat vertellen we je in dit blog.

Stress verminderen

Heel veel mensen ervaren stress, het is een van de meest voorkomende problemen in onze huidige maatschappij. Stress is niet goed voor je en kan nadelige gevolgen hebben, zowel geestelijk als lichamelijk. Tijd in de natuur doorbrengen, dus ook in je tuin, kan je stress wel degelijk verminderen. Als het goed is dan is je tuin een rustige omgeving, ben je in de frisse lucht en hoor je natuurlijke geluiden.

Op die manier word je onbewust gekalmeerd. Zie je tuin als een soort oord waar je naartoe kan vluchten om even te ontsnappen aan je dagelijkse bezigheden. Geen zin om stil te zitten in je tuin? Dan kan je er ook voor kiezen om lekker in de tuin te werken of een stuk te gaan wandelen. Wil je je tuin verbouwen? Ga dan een schutting plaatsen of sloop borders. Het maakt niet uit wat je doet: het helpt je stress verminderen.

Mentale gezondheid

Buiten zijn heeft bewezen voordelen voor je mentale gezondheid. Als je buiten bent dan kan de natuurlijke omgeving de stemming verbeteren, stress verminderen en zorgen dat symptomen als angst verminderen. Heb je gewerkt in je tuin? Dan kan het zien van het bloeien van je planten ook een positieve impact hebben op je gezondheid.

Vitamine D

Als je buiten bent neem je vitamine D op. Het is algemeen bekend dat vitamine D goed voor je is. Het is namelijk goed voor je immuunsysteem, sterke botte en tanden en het reguleren van stemmingen en slaap. Als je regelmatig buiten bent dan krijg je genoeg vitamine D, waardoor je al snel zult merken dat de net genoemde dingen verbeteren.

Creativiteit

Heb je een creatief beroep? Ga naar buiten! Buiten zijn kan je creativiteit stimuleren doordat je de natuurlijke omgeving, kleuren, vormen en texturen kan observeren. Op die manier kan het zomaar zo zijn dat je opeens nieuwe ideeën krijgt. Daarnaast kan je tuin ook een fijne ruimte zijn om te schrijven, schilderen of een andere artistieke activiteit te doen.

Gerelateerd