Draadloze iPhone-opladers: de toekomst van het opladen?

Voor veel mensen is het nog de gewoonste zaak van de wereld: het opladen van een iPhone met een oplader die vast zit aan een draad. Deze draad plug je aan de onderzijde van je iPhone in op het moment dat je jouw telefoon wilt opladen. Andere mensen kiezen voor het gemak van draadloos opladen. Dit is logisch gezien de vele voordelen van draadloos opladen. Maar zijn draadloze iPhone-opladers daadwerkelijk de toekomst? Dat lees je op deze pagina.

Draadloze iPhone-opladers: de toekomst van het opladen?

Om antwoord te krijgen op de vraag “Zijn draadloze iPhone-opladers de toekomst van het opladen?” staan hieronder vier veelgestelde vragen centraal:

Hoe werken draadloze iPhone-laders?

Draadloze iPhone-laders werken door middel van elektromagnetische inductie. Een magnetisch veld wordt door de draadloze lader gecreëerd. Dit komt doordat er stroom door een spoel in de lader loopt. Op het moment dat je jouw telefoon op de draadloze lader plaatst ontstaat er door het magnetische veld ook spanning in de spoel die zich in jouw iPhone bevindt. Deze spanning maakt dat de batterij van jouw iPhone opgeladen wordt.

Wat zijn de voor- en nadelen van draadloze iPhone-laders?

Aan draadloze iPhone-opladers zijn diverse voor- en nadelen verbonden. De belangrijkste hebben wij voor jou op een rijtje gezet:

 

  • Voordeel 1: Kabels slijten relatief snel. Dit gaat ten koste van de oplaadcapaciteit. Met een draadloze oplader heb je hier geen last meer van.
  • Voordeel 2: Met een draadloze lader heb je, indien de oplader hiervoor geschikt is, de mogelijkheid om gelijktijdig meerdere apparaten op te laden.
  • Voordeel 3: Is je oplaadpoort beschadigd? Dan kan je met een draadloze lader je iPhone nog steeds opladen.
  • Nadeel 1: Het is niet altijd mogelijk om draadloos te laden als je iPhone in een hoesje zit. Mogelijk moet je je telefoon dus eerst uit deze hoes halen voordat je gaat opladen.
  • Nadeel 2: De oplader is niet volledig draadloos, want deze moet natuurlijk wel met een stroomkabel aangesloten worden op een stopcontact.
  • Nadeel 3: Met een draadloze oplader duurt het tevens langer voordat je telefoon volledig is opgeladen.

Welke draadloze iPhone-laders zijn er?

Het aanbod draadloze iPhone-opladers is groot. Zo heb je staande opladers waarmee gelijktijdig meerdere apparaten kunt opladen, maar ook liggende opladers van een beperkt formaat. Bovendien zijn draadloze opladers beschikbaar van verschillende merken, waarbij je kunt denken aan iOttie, Apple, TechProtection en Belkin.

Hoe kies je de beste draadloze iPhone-lader voor jou?

Zoals gezegd zijn draadloze opladers beschikbaar in verschillende soorten en maten. Door vooraf goed te bedenken wat jouw wensen zijn, kan je een weloverwogen keuze maken. Bij de keuze voor een kwalitatief goede oplader kan het helpen om online recensies door te nemen.

Tot slot

Draadloze iPhone-opladers zijn er in een groot aantal soorten en maten. Wegen de voordelen van een draadloze oplader voor jou op tegen de nadelen? Dan kan het een goed idee zijn om jouw iPhone voortaan draadloos op te laden.

Gerelateerd