Alles over de geschiedenis van kerst en het kerstpakket!

Heb jij ook al de eerste kerstnummers op de radio gehoord? Het is namelijk weer zo ver! De feestdag van het jaar nadert, waarbij families en gezinnen weer samenkomen. Met Kerst sluiten we het jaar goed af rondom de eettafel. Een versierde boom en een heerlijk kerstmaal met goede gesprekken staan centraal. Maar ook aan cadeaus en verrassingen mag Kerst niet ontbreken. Niet alleen je familie, maar ook je werknemers kun je dit jaar verrassen. Dit kan door een uniek kerstpakket, maar wat zijn leuke kerstpakket ideeën? Wij hebben alle tips op een rijtje gezet hoe jij je kerst nog leuker kan maken dit jaar. Lees dus snel verder. 

Geschiedenis

In de vierde eeuw is Kerst ontstaan om de geboorte van Christus te vieren. De oorsprong van Kerst ligt niet op één plek, maar zowel in Rome als in Jerusalem. Beide plekken vierde Kerst echter op een andere dag. In Rome werd het op de 25ste van december gevierd, terwijl het in Jerusalem pas in de maand januari gevierd werd. Maar waar komt Tweede kerstdag dan vandaan? Het was namelijk niet vanzelfsprekend dat Kerst ook 26 december werd gevierd. Maar omdat veel mensen vroeger op de 25ste moesten werken, werd er een extra dag toegevoegd. Werknemers kregen dan eten mee zodat het alsnog mogelijk was om de 26ste Kerst te vieren met familie. Wist je dat hier de oorsprong ligt voor het kerstpakket? En tot de dag van vandaag is het kerstpakket een groot succes. Tegenwoordig zie je nog steeds veel werkgevers kerstpakketten kopen in 2022.

Kerstpakket

Je hebt tegenwoordig een ruim aanbod van kerstpakketten. Je hoeft niet per se meer het standaard kerstpakket aan te schaffen, want er zijn tegenwoordig kerstpakketten in allerlei thema’s te verkrijgen. Denk bijvoorbeeld aan een Spaans kerstpakket of een kerstpakket met gadgets en koffie. Alles is mogelijk! Zo kun je een kerstpakket compleet samenstellen gebaseerd op de wensen van jouw werknemers. Dit maakt het extra persoonlijk en uniek. Bovendien zijn er kerstpakketten verkrijgbaar voor elk budget. Ongeacht het kostenplaatje kun je kerst dit jaar dus ook zo leuk mogelijk maken voor je werknemers!

Wist je dat?

Ben jij ook zo’n kerstliefhebber? Dan wil je vast alles over het kerstfeest te weten komen. Dat kan! Want wij hebben de allerleukste weetjes over kerst op een rijtje gezet. Houd jij ook zo van kerstbrood? Het heerlijke brood met zijn dikke rolvorm verschilt van het paasbrood. Ondanks dat zowel paas- als kerstbrood witbrood is met vruchtjes en spijs, zit er op het kerstbrood poedersuiker bovenop. Extra lekker dus! Buiten het heerlijke eten staat Kerst ook bekend om de versierde boom. Wist je dat er een exacte formule bedacht is voor de perfecte hoeveelheid ballen in een kerstboom? Hier hebben twee studenten van de Universiteit van Sheffield zich mee beziggehouden. Door een wiskundige formule kon je niet alleen de ideale hoeveelheid kerstballen berekenen per kerstboom, maar ook het aantal slingers en licht. Op deze manier hoef je niet meer te twijfelen als je in de winkel staat en sla je gelijk raak! 

Gerelateerd