Welke outfit is leuk voor een chique dresscode voor mannen?

Heb jij binnenkort een chique aangelegenheid? Bijvoorbeeld een personeelsfeest, een verjaardagsfeest van een goede vriend of zelfs een trouwerij. Sinds de pandemie halen wij allemaal de feestgelegenheden weer in. Het is namelijk weer tijd om de gezelligheid op te zoeken. Deze zomer stond dan ook weer in teken van sociale uitjes en feestjes. Daarom is het een goed moment om te kijken of je je kledingkast weer kan opfrissen. Je garderobe kan namelijk niet aan een mooi blauw pak voor heren ontbreken. Maar wat zijn andere leuke musthaves voor een chique aangelegenheid? Wij hebben de vijf meest passende kledingstukken en schoenen op een rijtje gezet voor een chique aangelegenheid. Lees dus snel verder!

(Casual) chique

Ondanks  dat de algemene koopkracht gedaald is dit jaar onder de Nederlanders, blijven we het belangrijk vinden om goed voor de dag te komen. Dit is ook niet onlogisch, omdat je gelijk ook goed voelt als je er goed uitziet. Daarnaast omschrijft een kledingstijl jou als persoon. Door kleding en schoenen te kopen die bij jou passen, voel je je goed en kun je jezelf verkopen. Dit is al helemaal belangrijk als je een chique aangelegenheid hebt binnenkort. Je hoort tegenwoordig ook dat de dresscode casual chic steeds vaker terugkomen. Maar wat houdt dit precies in? Heren worden dan verwacht om niet compleet chique gekleed te gaan, maar wel een chique touch te geven aan hun outfit. Je kunt dan bijvoorbeeld kiezen voor een nette broek met een mooi overhemd, maar niet met een bijpassend colbert. Een colbert, of ook wel een blazer, kan wel mooi deel uitmaken van je pak als er een écht chique dresscode vastgesteld is. Dit maakt dan ook vaak het verschil tussen casual chic en gewoonweg een chique dresscode. Het is dus belangrijk om goed geïnformeerd te zijn over de verwachte dresscode!

Outfit

De dresscode casual chic biedt meer ruimte voor heren. Hierdoor hoef je niet per se een pak aan te schaffen, maar wel ervoor zorgen dat je er simpelweg netjes uitziet. Je kunt kiezen voor een nette pantalon, maar wel een casual shirt. Vind jij een overhemd toch het fijnst voor een chique aangelegenheid? Dan kun je een overhemd combineren met donkere jeans. Om het plaatje compleet te maken, kun je nog een mooie colbert aanschaffen die er goed bij aansluit. Door een mooi pak te kopen, kun je de onderdelen ook los dragen. Zo kun je bij een casual chique aangelegenheid slechts het colbert dragen met een donkere jeans. Maar je kunt ook de pantalon van het pak dragen, maar het colbert thuislaten. Je kunt de pantalon, zoals eerder al genoemd, ook dragen met een mooi shirt. Is het wel volledig een chique dresscode? Dan kun je ervoor kiezen om je pak in totaal te dragen. Zo heb je een geschikte outfit voor iedere situatie! Je kunt er dan altijd nog voor kiezen om een stropdas te combineren, maar dit is niet verplicht. Let er wel goed op dat je kledingstukken vrij zijn van gaten en vlekken, want dat is natuurlijk een no go.

Gerelateerd