3 manieren om rugpijn te verlichten

Herken je dat? Je staat voorover gebogen om je kind te helpen en je krijgt direct een zeurende pijn in je onderrug. Of je hebt weer een zware dag gehad op het werk en nu is je rug overbelast. Dit is erg vervelend en belemmert je in jouw dagelijks leven. Gelukkig zijn er een aantal dingen die je kunt doen om rugpijn te verlichten. In dit artikel worden 3 manieren uitgelicht die je kunt doen om jouw rugpijn te verlichten. 

Gebruik een rug brace

Zodra je een handeling gaat verrichten waar je rugpijn van krijgt, kun je gebruik maken van een speciale rug brace. Er zijn heel veel verschillende soorten, voor elk soort rugpijn is er namelijk een brace. Het is dus belangrijk dat je van te voren een check laat doen om erachter te komen welke brace voor jou geschikt is. Een rug brace is gemaakt van stevig materiaal die jouw wervelkolom optimaal ondersteunt bij bepaalde bewegingen en door de druk van de brace wordt je onderrug ontlast. Je gebruikt een brace bijvoorbeeld op je werk of tijdens het sporten of een andere activiteit waar jij rugpijn van krijgt. Zodra je klaar bent met werken of sporten, doe je de rug brace weer af. Het heeft geen extra waarde om zo’n brace de hele dag te dragen.

Gebruik een speciaal massageapparaat

Door het gebruiken van een speciaal massageapparaat, kun je stress en spanning in je lichaam verminderen. Een bijkomend voordeel is dat je beter slaapt omdat het zenuwstelsel kan ontspannen. Gebruik het massageapparaat dagelijks om optimaal resultaat te behalen. Jouw spieren zullen steeds meer ontspannen nu jouw spierspanningen worden verlaagd. Extra tip: als je je partner of iemand anders strikt om dit apparaat bij jou te gebruiken, kun je helemaal ontspannen liggen. 

Bijkomstig voordeel: een aantal van deze massageapparaten zorgt ook voor een betere stofwisseling. Dat is helemaal een win win situatie, toch? 

Maak je rug sterker

Een andere manier om rugpijn te verlichten is door jouw rug sterker te maken. Dit kan op verschillende manieren. Je kunt bijvoorbeeld door middel van oefeningen jouw rug sterker maken. Je kunt hulp zoeken bij een fysiotherapeut of zelf oefeningen in de sportschool doen. Maar er is nog een manier om jouw rug sterker te maken, namelijk door het gebruiken van een balanskussen. Als jij op zo’n balanskussen zit, heb je een actieve houding en dat is erg goed voor je rug. Hoe sterker jouw rugspieren zijn, hoe minder rugklachten je hebt. Naast sterke rugspieren, zijn buikspieren ook belangrijk. Dit vormt samen jouw core en een sterke core zorgt voor een sterk lichaam.

Gerelateerd