Personal trainer: dit wil je erover weten 

Wil jij nu écht eens goed beginnen met sporten? Niet zelf een beetje aanmodderen in de sportschool, maar écht even knallen? Dan is een personal trainer in de armen sluiten een goed begin. Waarom? Omdat 1-op-1-begeleiding ervoor zorgt dat je veel sneller resultaat zult zien. In deze blog vertellen we jou hier alles over. Lees je mee? 

Allereerst is het goed om te vertellen dat personal training voor iedereen is. Dus of je nu al jarenlang sport of net wilt beginnen, je kan samen met een personal trainer aan de slag. Het is namelijk de bedoeling dat trainer juist een schema voor jou op maat maakt. Door samen aan de slag te gaan kan hij of zij jou niet alleen motiveren maar ook goed begeleiden waardoor je zeker weet dat je de oefeningen goed uitvoert. 

Op zoek naar een 1-op-1 begeleiding bij jou in de buurt? Zoek dan op bijvoorbeeld personal training amersfoort. Dan vind je er 100% eentje bij jou om de hoek. 

Voordelen personal trainer 

Naast dat je hoogstwaarschijnlijk meer gemotiveerd bent wanneer er iemand op je wacht in de sportschool zijn er nog meer voordelen te benoemen. Zo is het dus letterlijk de stok achter de deur, maar je krijgt ook meer structuur in het sporten. Ook kun je veel moeilijker een beetje cheaten tijdens het sporten. Een personal trainer zit jou op de huid – op een positieve manier. Motiveren en activeren zorgen ervoor dat je resultaat gaat behalen. En daarom zijn we hier natuurlijk. 

Zo herken je een goede personal trainer 

Laten we vooropstellen dat er heel veel personal trainers bij zijn gekomen. En omdat het beroep niet beschermd is, is de kwaliteit niet altijd even goed. Het is daarom goed om jezelf in de persoon in te lezen. Vraag naar opleidingen, cursussen en eventuele specifieke andere kennis die hierbij kan helpen. Nu is een opleiding zeker niet alles, maar het is wel belangrijk dat je trainer zich door blijft ontwikkelen. Stel vragen, vraag om uitleg en vraag eventueel om nog meer uitleg als je iets niet begrijp. 

Ook is het belangrijk dat er altijd een trainingsplan op tafel ligt dat doorgegrond is. Niet slechts een paar oefeningen bij elkaar verzameld, maar een plan dat jou helpt bij je doel. Een goede personal trainer legt dit niet alleen uit, maar daagt je ook regelmatig uit met een nieuw schema. Het laatste dat je wilt is een eentonig programma waardoor je motivatie mist. 

Belangrijke aandachtspunten 

En dan zijn er nog een paar dingen waar je op kunt letten, aandachtspunten noemen wij die. Zo is het zo dat jij een personal trainer betaalt om voor de volle 100% aandacht voor jouw te hebben. Voel je dit niet? Spreek de trainer erop aan. Even snel een bericht op social media zetten, klein praatje maken in de sportschool. Leuk! Maar niet in jouw tijd. 

En krijg jij supersnel een trainingsschema op gestuurd? Dan mogen je alarmbellen ook gaan rinkelen. Een schema opstellen duurt tijd. Hoe sneller het gebeurt, hoe minder positief dat is. Als je snel wilt sporten kun je altijd deze YouTube-video bekijken.

Gerelateerd