Zo word je fit vanuit huis: 4 goede gewoontes

Wil je de niet afhankelijk hoeven zijn van een sportschool of een sportclub? Dan kun je ook heel goed fit worden vanuit huis. Want fit worden en fit blijven is meer dan een alleen simpelweg doen. Het is vooral het aanleren van nieuwe en goede gewoontes. Hoe je dat precies doet vertellen we jou in deze blog! 

We weten allemaal dat afvallen of op gewicht blijven een simpele formule is dan meer verbruiken dan dat je binnenkrijgt. Oftewel: meer calorieën verbranden dan je eet. Wil je op gewicht blijven dan moet dit juist in balans blijven. Dus evenveel verbranden als dat je eet. Maar daar gaat het dan ook vaak mis. We bewegen steeds minder maar eten wel steeds slechter. In plaats van sportvoeding bestellen we nog een maaltijd. En we kiezen sneller voor nog een aflevering dan voor een rondje lopen. Goede gewoontes zorgen voor meer beweging en minder eten. Met als resultaat dat je weer sneller fit wordt én blijft! 

1. Plan je maaltijden 

Laten we beginnen met wat we eten. Want door je maaltijden te plannen weet je precies wat je in huis moet halen. Het zorgt ervoor dat je meer grip krijgt op je eetpatroon. In plaats van elke dag naar de supermarkt om eten te halen, doe je één keer in de week boodschappen. Haal alles in huis wat je nodig hebt. Zodat je minder in de verleiding komt om meer te halen dan je nodig hebt.

Maar dat niet alleen: als je weet wat je die avond kookt, zal je ook minder behoefte hebben aan een snelle hap. Wil je echt zorgen dat je niet meer naar een vette maaltijd grijpt? Dan geven we je graag de tip mee om te gaan voor foodpreppen. Dat betekent dat je bijvoorbeeld op de zaterdag of de zondag alle maaltijden vast kookt. Je kan het dan in porties invriezen. Zodat je heel de week het eten alleen maar hoeft op te warmen. Snel én voedzaam! Dit kan je overigens doen voor alle maaltijden die je eet op een dag. Van lunch tot gezonde tussendoortjes. 

2. Wandel 10.000 stappen 

De makkelijkste manier om fit te blijven en te voelen is door te gaan wandelen. Iedereen kan het, je kan het overal doen én door te bewegen maak je jezelf blij. Je krijgt genoeg vitamine D binnen van de zon en haalt direct een frisse neus. Als je 10.000 achter elkaar zet kan je zo’n 2 uur bezig zijn. Breek het daarom op. Wandel voor je werk, tijdens je werk en doe nog een ommetje als je thuiskomt. Het is een gewoonte die veel tijd lijkt te kosten, maar je krijgt er ook een hele hoop van terug. Allereerst omdat alles in beweging is. Je verbrand niet ongelooflijk veel calorieën maar het zorgt er wel voor dat je in beweging bent. Goed voor je pezen en botten en een mooie aanvulling aan je sportschema.

3. Work-outs vanuit de woonkamer 

Tegenwoordig is YouTube natuurlijk je allergrootste vriend. Je rolt je matje uit en je kan direct beginnen. Wanneer je maar wilt. Om thuissporten tot een succes te maken is het belangrijk dat je met jezelf afspreek dat je minimaal 2 keer per week 30 minuten een work-out gaat doen. Deze kan je dus gewoon gratis vinden op YouTube maar je kan er ook voor kiezen om een online programma te volgen. Het belangrijkste is dat je voor jezelf een beloning bepaald zodat je het beter weet vol te houden. Want er is tenslotte niemand die je mist als je een dagje niet komt opdagen bij je thuisworkout. Je kan ook afspreken dat je met iemand anders gaat sporten. Dit doe je bijvoorbeeld door samen online te gaan met een videoverbinding! Zo hebben jullie allebei een stok achter de deur. 

4. Geef jezelf de ruimte om te genieten

Wandelen, gezonde maaltijden en voluit sporten. Dat is goed om je fit en vitaal te voelen! Maar het draait ook zeker om de balans. Geef jezelf dus ook een keer per week de kans om te ontspannen. Bijvoorbeeld door een lekkere cheat meal te halen voor jezelf. Of een middag te gaan Netflixen. Zo houd je het veel langer vol dan wanneer je jezelf constant alles ontzegt. 

Gerelateerd