6 dingen die je moet weten als je wil beginnen met airsoft

Waarschijnlijk heb je er weleens van gehoord: airsoft. De laatste jaren is het een enorm populaire buitenactiviteit geworden. Een het is voor iedereen, maar je moet je wel aan een aantal regels houden voordat je kan beginnen. In deze blog vertellen we jou wat je moet weten.

Omdat een airsoft wapen soms met het blote oog niet te onderscheiden valt van een echt wapen zijn er een aantal regels opgesteld om ervoor te zorgen dat iedereen het spelletje gezellig kan blijven spelen. Zo is er een officiële bond opgericht voor airsoft spelers en airsoft evenementen. Airsoft in Nederland kan daarnaast alleen gespeeld worden via verenigingen. Deze vind je door het hele land. Als je eenmaal de regels kent kan je beginnen en zal je zien dat dit een gemoedelijke en vooral leuke sport is om te spelen. 

Beginnend airsoft speler

In dit artikel vertellen we je 6 dingen die je moet weten voor je kan beginnen als airsoft speler met een luchtbuks. Wij zetten ze hier alvast op een rijtje en geven je daarna de ins en outs per punt.

  1. Je moet 18 jaar of ouder zijn  
  2. Verplicht lid bij de NABV 
  3. Ken de regels
  4. Schaf materialen aan 
  5. Kies een vereniging 
  6. Speel tactisch en slim.

1. Je moet 18 jaar of ouder zijn

Om te beginnen trappen we af met de belangrijkste regel. Zonder deze regel kan jij geen eens beginnen met spelen. Zo moet je 18 jaar of ouder zijn wanneer je jezelf wil inschrijven als airsoft speler. Dit heeft alles te maken met veiligheid. Omdat volwassenen overwegend betere beslissingen maken dan kinderen is er gekozen voor de leeftijd van 18 jaar. 

2. Word lid bij de NABV 

Dit is de officiële bond voor airsoft in Nederland. Deze bond behartigd de belangen van het airsoft spel en maken de regels omtrent deze sport in Nederland. Voordat jij een airsoft wapen in huis mag halen moet jij staan ingeschreven bij de NABV. Dit kan je allemaal online doen. Een lidmaatschap kost je jaarlijks geld. Je moet daarnaast een V.O.G. hebben. Dit is een verklaring omtrent goed gedrag. Deze kan je via de overheid aanvragen. 

3. Ken de airsoft regels 

Nu is er nog één stap voordat jij naar een erkende handelaar kan gaan voor je airsoft wapen en toebehoren. Je moet namelijk de regels kennen. In Nederland zijn er een aantal regels voor het houden van een wapen. Zo moet je weten dat je het wapen niet zomaar kan vervoeren in de auto. Je mag dit alleen doen van en naar een evenement. Wanneer jij naar of van een handelaar komt. Of van en naar de grens. Het bedienen van het wapen word je ook bij de vereniging uitgelegd, maar het is slim om hier wat over te leren voordat je aan de slag gaat. 

4. Schaf airsoft materialen aan 

Eindelijk. Nu kan jij je materialen gaan aanschaffen. Maar wat heb je nu nodig om te beginnen? Weet je bijvoorbeeld al wat voor soort speler jij wil zijn? Je kan ervoor kiezen om behendig te zijn dan kies je niet voor een extreem zware outfit. Wil jij meer materialen meenemen zoals rookbommen etc. Dan kies je voor een wat grovere outfit met goede broek en misschien zelfs een tas of vest. Ook kan je als sniper uit de voeten en kiezen voor een ghillie suit. Zo is er voor iedereen wel een geschikte outfit te vinden. 

5. Kies een vereniging 

Nu jij misschien je wapen al hebt en je outfit gereed hebt is het tijd om te bellen met een vereniging in de buurt. Misschien wil je eerst weleens een proef dag draaien om te kijken of de vereniging bij je past. Wanneer dit zo is ga je opzoek naar een team waarmee je kan gaan spelen. Laat je skills zien en je komt vast snel bij een goed team.

6. Speel tactisch en slim 

Er zijn verschillende manieren van spelen. Zo kan je ervoor kiezen om in de bosjes te liggen en af te wachten met een sniperriffle. Maar je kan ook snel en behendig willen zijn en dus kiezen voor lichte schoenen en een kleiner wapen voor op de korte afstand. Waar jij ook voor kiest zorg ervoor dat je een slimme tactiek hebt. Vaak wordt er als jij in teamverband speelt ook een tactiek doorgesproken voor je begint. Zo maak je de meeste kans om te winnen. 

Gerelateerd