Welke sporten zijn in de VS het meest populair?

Dat we in Nederland van voetbal houden, is geen geheim. Ook in de rest van Europa is het balspel populair. Maar aan de andere kant van de oceaan is dat een ander verhaal. Daar wordt voetbal gezien als een vrouwensport en is er nauwelijks aandacht voor deze sport. Maar welke sporten zijn daar dan geliefd? Wij zetten ze op een rijtje.

Sport in de VS

Waarom is het eigenlijk interessant om te weten in welke sporten de Amerikanen geïnteresseerd zijn? Dat heeft twee redenen: allereerst kun je bij het online casino Nederland wedden op verschillende sporten, ook uit het buitenland. Hoe groter een sport, hoe beter de odds die een bookmaker rekent, accuraat zullen zijn. Maar hoe kleiner een sport, hoe meer de bookmaker zijn odds met enige foutmarge zal vaststellen, en daar kun je als sportsbettor gebruik van maken.

Ten tweede kunnen we in Nederland steeds meer sportwedstrijden van over de hele wereld live bekijken met de verschillende streamingdiensten zoals Viaplay. Maar een Amerikaanse voetbalwedstrijd is vaak niet echt aantrekkelijk om te kijken, dus om te bepalen welke sporten wel leuk zijn om te kijken, is het goed om te weten wat Amerikanen wel met enthousiasme spelen en kijken.

American Football

American Football is de volkssport nummer 1 in Amerika. Het wordt nog wel eens verward met rugby en er zijn zeker overeenkomsten, maar het is echt een andere sport. De finale van het seizoen is de Super Bowl, een evenement waarbij het niet alleen meer om de sport draait. De halftime show is inmiddels legendarisch, van de nipple gate met Janet Jackson en Justin Timberlake tot Madonna die Nikki Minaj kust.

Weetje: na nipple gate wordt de show met enige vertraging uitgezonden, zodat dit soort dingen niet meer op tv getoond worden.

Reclame maken tijdens de Super Bowl is duur, vandaar dat bedrijven ervoor kiezen om opvallende, vaak hele gave reclames in die tijd uit te zenden.

Baseball

Baseball, een sport die wij kennen als honkbal (dit is wel hetzelfde), is de nummer twee sport in Amerika. Wanneer je in de zomer op vakantie gaat naar de States, kun je een wedstrijd bezoeken; het seizoen loopt namelijk van april tot oktober. Naast 29 Amerikaanse teams, waarvan de New York Yankees buiten Amerika de bekendste is, speelt er één Canadees team mee: de Toronto Blue Jays.

Basketbal

Nummer drie op de lijst populaire sporten in Amerika is basketbal. Waar we in Nederland al heel wat jaren proberen deze sport van de grond te krijgen, met weinig succes dusver, is het in Amerika dus wel ongekend populair.

Bekende basketballers spreken ook hier tot de verbeelding, van Michael Jordan en Magic Johnson tot de opvallende Shaquille o’Neill en de helaas te vroeg overleden Kobe Bryant: vrijwel iedereen kent deze spelers wel.

IJshockey

Nog zo’n sport die hier, ondanks onze historie in schaatsen én hockey, niet echt van de grond komt: ijshockey. In Amerika vind je 25 teams, die samen met 7 teams uit Canada de NHL vormen. Het bijzondere van deze sport is dat dit niet alleen in de staten gespeeld wordt waar de winters koud zijn, nee ook in de zuidelijke staten, waar vorst een uiterst zeldzaam fenomeen is, wordt er op het ijs gehockeyd. Sterker nog, Tampa Bay Lightning uit Florida is de regerend kampioen.

Ook in Californië, Nevada (Las Vegas), Arizona en Texas zijn een of meerdere ijshockey-teams te vinden. Amerikanen vinden het dus overal leuk om te spelen en kijken!

Gerelateerd