Weet jij welke reisverzekering jij nodig hebt?

Als je op vakantie gaat, doe je er verstandig aan om een reisverzekering af te sluiten. Met een reisverzekering voorkom je namelijk dat je financieel in de problemen komt en tevens zorgt het ervoor dat je problemen sneller kunt oplossen. Stel bijvoorbeeld dat je tijdens je vakantie ziek wordt en naar het ziekenhuis moet; waar kun je terecht? Met een goede reisverzekering kun je contact opnemen met je verzekeringsmaatschappij die je vervolgens kan vertellen in welk ziekenhuis je geholpen kunt worden. Een verzekering is daarom belangrijk, maar hoe zorg je dat je een reisverzekering afsluit die aansluit bij jouw wensen? Wij laten het je zien!

Een passende verzekering samenstellen 

Het is belangrijk dat je een reisverzekering passend bij jou afsluit. De vraag is echter: hoe weet je wat je nodig hebt? Dit kun je achterhalen door te kijken naar hoe vaak je op reis gaat. Sommige mensen sparen een jaar lang om vervolgens een grote reis te maken, anderen vinden het heerlijk om regelmatig even een weekendje weg te gaan. In het eerste geval kun je een eenmalige reisverzekering afsluiten. Deze polis loopt enkel gedurende de periode van je vakantie en wordt daarna automatisch weer beëindigd. Met deze verzekering ben je tegen allerlei onheil beschermd en dat terwijl je er maar weinig voor hoeft te betalen. Bespaar daarom ook niet op je reisverzekering want dit kan je, wanneer je in de problemen komt, duur komen te staan. 

Op reis gaan wanneer je wilt

Wanneer je graag spontaan reisjes wilt boeken, heb je geen zin om iedere keer weer een nieuwe verzekering te moeten afsluiten. In dat geval kun je beter een doorlopende reisverzekering afsluiten. Met deze verzekering ben je het gehele jaar goed verzekerd. Het enige wat jij hoeft te doen, is te zorgen dat je eens per jaar even kijkt of je verzekering nog aansluit bij jouw reisstijl. De verzekering dekt standaard de reizen die je maakt binnen Europa, ben je van plan om volgend jaar naar een ander continent te reizen, dan kun je je dekking uitbreiden aan de hand van een aanvullende verzekering. Wil je een keer lang op reis? Kijk dan even of je vakantie nog binnen de dekkingsperiode valt, zodat je niet ineens te horen krijgt dat je onverzekerd aan het rondreizen bent. Lees daarom altijd de voorwaarden goed en bekijk of je baat kunt hebben bij de aanvullende opties. 

Heb je ook een annuleringsverzekering nodig? 

Reizen betekent avonturen beleven, maar je moet geen onnodige risico’s nemen. Was je van plan naar een land te reizen waarvan het reisadvies net is veranderd naar rood? Dan dekt je verzekering de kosten niet die je moet maken wanneer je in de problemen komt. Vandaar dat het ook verstandig kan zijn om voor dergelijke bestemmingen ook een annuleringsverzekering toe te voegen. Verandert de situatie in een land waardoor je je vakantie moet afblazen, dan ben je in ieder geval niet je geld kwijt. Kijk ook hier weer even goed naar de voorwaarden om te zien welke annuleringsverzekering passend is voor jou.

Gerelateerd