Top 3 F1 Grand Prix wedstrijden waar je bij wilt zijn in 2022

In het Formule 1 raceseizoen in 2022 staan er de komende maanden diverse topwedstrijden op het programma, die de moeite van het bezoeken meer dan waard zijn. Racefanaten kennen ze de circuits waar het dit jaar écht spannend gaat worden, vast wel. Maar wat zijn eigenlijk de mooiste en spannendste races die dit racejaar nog de revue passeren? In elk geval drie grote wedstrijden mag je als F1-fanaat niet missen: Grand Prix van Zandvoort, de Grand Prix van Oostenrijk (Spielberg) en natuurlijk de altijd boeiende Grand Prix van Hongarije. Lees snel verder om te ontdekken waarom je als raceliefhebber tickets zou moeten kopen voor een of meer van deze races!

Grand Prix van Zandvoort: sfeervol & natuurlijk

Sinds vorig jaar prijkt de Grand Prix van Zandvoort weer op de Formule 1-agenda. En tienduizenden Nederlandse fans waren erbij, toen in september 2021 Max Verstappen op fenomenale wijze de koppositie pakte en in de Zandvoortse duinen de eerste prijs mee nar huis nam. De Heineken Dutch Grand Prix, zoals de race op Zandvoort officieel genoemd wordt, was zeer spannend. Zou Max Verstappen eerste worden of in elk geval voor Mercedes-coureur Lewis Hamilton eindigen, dan zou hij de leiding in de strijd om de wereldtitel van de Engelsman overnemen. Zoals we weten, slaagde Verstappen hierin door op heroïsche wijze zijn Mercedes-concurrenten te verslaan. Wat er daarna gebeurde, was natuurlijk fantastisch. Het Oranjelegioen op de tribunes ging uit z’n dak, in een zee van oranje en rood-wit-blauwe vlaggenzee. Het is vooral deze dynamische atmosfeer die je niet mag missen als Formule 1-fan. Alleen al daarom is de Grand Prix van Zandvoort het bezoeken waard. Maar natuurlijk is ook het fraaie racetraject van Zandvoort, in een fraai duinengebied, en de raceatmosfeer met ronkende motoren en de geur van de racebolides, reden genoeg om naar Zandvoort te gaan.

Grand Prix van Oostenrijk: Max Verstappen is recordhouder

De jaarlijkse Grand Prix van Oostenrijk, verreden op de Red Bull ring (het circuit van Spielberg), biedt elk jaar opnieuw de garantie op spanning en sensatie. Op dit circuit, dat al decennialang op de Formule 1-agenda prijkt, zijn tal van heroïsche gevechten tussen de beste Formule 1-coureurs uitgestreden. Twee coureurs staan bovenaan het lijstje met meeste overwinningen op dit circuit, namelijk de racelegende Alain Prost en, heel knap, onze medelander Max Verstappen. Beide hebben drie Oostenrijkse overwinningen op hun erelijst staan. Wat ons betreft reden genoeg om een Formule 1 race in Oostenrijk te bezoeken, want de kans op Nederlands succes is aanzienlijk!

Grand Prix van Hongarije: elk jaar strijd en sensatie

Op nummer drie in dit toplijstje met beste Grand Prix’s moet hoe dan ook Hongarije staan, de race die sinds 1986 jaarlijks plaatsvindt op de Hungaroring in Mogyoród bij Boedapest. Met liefst acht overwinningen is de Engelsman Lewis Hamilton recordhouder op dit circuit. Verstappen is er nog niet in geslaagd om in Hongarije de hoogste trede te beklimmen, maar is wel elk jaar competitief. In 2021 eindigde Verstappen slechts op de negende plek, na een heftige crash met Valtteri Bottas. Er gebeurt in Hongarije altijd wel wat en laten we hopen dat het kwartje voor Verstappen dit jaar de goede kant opvalt.

Gerelateerd