Wat is het verschil tussen iPhone X, iPhone 11 en iPhone SE 2020?

De iPhone X is uitgebracht in 2017. Het is een romeinse X die staat voor 10. Apple bracht het toestel namelijk uit toen het bedrijf tien jaar bestond. Een jubileumtoestel dus. In 2019 verscheen alweer de iPhone 11 en een jaar later kwam de iPhone SE 2020 op de markt. Hoewel het numeriek een opvolging is, is geen van deze toestellen een opvolger van elkaar. Hoe zit dat? En wat is het verschil? 

iPhone X, het jubileumtoestel

De refurbished iPhone X is Apple’s jubileumtoestel. Apple pakte groots uit met veel vernieuwingen. Ontgrendeling via gezichtsherkenning, een randloos OLED-scherm, roestvrijstalen toestelranden en een dubbel camerasysteem achterop: bij de iPhone X was het voor het eerst standaard op een iPhone te vinden. Een jaartje later, in 2018, verscheen de iPhone XS. Dit S-model is de opvolger van de iPhone X die verfijnde verbeteringen bevat, waaronder een betere waterdichtheid.

iPhone 11, opvolger van de iPhone XR

Die iPhone XS was, net als de iPhone X, enorm premium en dus duur. Daar bedacht Apple wat op. Het bedrijf bracht de iPhone XR uit als goedkope variant van de iPhone XS. Met een minder goed scherm, een aluminium behuizing en slechts één camera was dit toestel een stuk betaalbaarder dan die dure iPhone XS en iPhone X. De iPhone 11 refurbished is de opvolger van die iPhone XR. Oók met oog voor budget gemaakt, maar dan wel weer met een dubbel camerasysteem en een flinke upgrade in snelheid.

iPhone SE 2020, een Special Edition iPhone

De iPhone X was een stuk groter dan alle voorgaande iPhones. De iPhone 11 was zelfs nóg wat groter. Daarom bracht Apple in 2020 een Special Edition iPhone uit. Deze iPhone SE 2020 is een kopie van de compacte iPhone 8, maar heeft de verbluffende snelheid van de iPhone 11. De iPhone SE 2020 heeft niet de dure snufjes aan boord, maar heeft gewoon een klein LCD-scherm en een thuisknop met vingerafdrukscanner. Lichtelijk ouderwets in deze tijd, maar wel super compact en betaalbaar. De iPhone SE refurbished bij Forza is zelfs nóg voordeliger voor de portemonnee.

Allemaal betaalbaar

Best verwarrend, al die verschillende iPhones. Het goede nieuws is dat ze allemaal betaalbaar zijn indien je kiest voor een refurbished iPhone van Forza Refurbished. Refurbished is technisch even goed als nieuw, maar je betaalt er een stuk minder geld voor. Daarnaast wordt elk toestel geleverd met gratis nieuwe oplader en 24 maanden garantie. Op de website vind je uitgebreide beschrijvingen per iPhone en kom je er gemakkelijk achter welk toestel geschikt is voor jou. Kom je er niet aan uit? Dan helpt een vriendelijke klantenservice je graag bij het maken van een juiste keuze. Zondag t/m vrijdag vóór 22:30 uur besteld? Morgen gratis thuisbezorgd!

Gerelateerd