Wanneer kies je een systeemhelm voor de motor?

Veiligheid op de motor is cruciaal. Dat is misschien geen verrassing voor je. Je bent op de motor een stuk kwetsbaarder dan in de auto. En dat terwijl je over dezelfde wegen rijdt, waaronder de snelweg. Een helm is één van die dingen die je dan beschermt. Kies bijvoorbeeld een systeemhelm. Dit is slechts een voorbeeld van de mogelijke helmen die je bij Goedhart motoren kunt vinden. Ze hebben nog veel meer helmen en andere dingen die je als motorrijder nodig hebt voor op en om de motor. 

Wat is een systeemhelm?

Een systeemhelm is een helm die je op twee manieren kunt dragen. Het is een soort combinatie tussen een integraalhelm en een jethelm. Daar lees je zo meer over. Een systeemhelm is zowel open als dicht te dragen. Je kunt dus op elk moment kiezen hoe je je helm wil dragen. Op de snelweg is het vaak veiliger en prettiger om je helm gesloten te dragen. Op andere momenten rijd je misschien op rustigere plekken en wil je meer van de omgeving meekrijgen. Dan kun je een systeemhelm ook open dragen. Andere helmen hebben niet die beide opties.

Andere helmen

Andere helmen zijn bijvoorbeeld een jethelm of een integraalhelm. Die laatste, de integraalhelm, is een volledig gesloten helm. Dat is ook de meest veilige optie voor een motorhelm. Dat is omdat de helm je volledige hoofd en gezicht beschermt.

De jethelm daarentegen is juist open. De voorzijde van een jethelm is open. Daardoor heb je geen bescherming in je gezicht en aan de voorkant. Een jethelm heeft ook geen kinstuk, in tegenstelling tot veel andere motorhelmen. Daardoor is een jethelm wel een stuk lichter en kan die gemakkelijker in het bagagedeel van je motor worden opgeborgen.

Nog meer andere helmen

Naast de systeemhelm, jethelm en integraalhelm zijn er nog meer helmen te kiezen. Er is bijvoorbeeld een crosshelm, natuurlijk specifiek bedoeld voor crossrijden. Ook deze is open aan de voorkant. De allroad helm lijkt enigszins op de crosshelm. Het verschil is dat de allroad helm een vizier heeft. Ook is deze stiller dan de crosshelm. 

Meer veiligheid op de motor

Bij Goedhart motoren kun je niet alleen terecht voor motorhelmen. Je hebt ook motorkleding nodig voor de veiligheid op de motor. Daarnaast zijn er bij Goedhart motoren meer dingen voor op en om de motor te koop. Dat kun je in de webshop vinden of in de winkel in Bodegraven. 

Gerelateerd