Ook kunstplanten geven sfeer in huis

Laat je moeder het maar niet horen, maar het gaat er niet zozeer om welke plant je in huis zet, als je maar een plant in huis zet. Of meerdere planten natuurlijk. Het is dus niet gezegd dat je perse voor een echte plant moet gaan. Want zeg nou zelf. Zo’n plant is nog een hele verantwoordelijkheid en wil je dat? Kun je dat aan? Een kunstplant is dan een veel betere optie.

Een schitterende plant je altijd mooi blijft

De kunstplanten van nu zijn van zeer goede kwaliteit. Je ziet het er echt niet aan af dat het hier om kunst gaat. Neem nu de Kentia palm kunstplant. Een hartstikke populaire plant onder mensen met groene vingers, maar minstens zo mooi als kunst. Wedden dat je gasten het niet eens zullen zien dat het hier om een kunstplant gaat?

Je haalt met zo’n Kentia palm kuntstplant ook wel even een plant van formaat in huis. 172 centimeter maar liefst. Natuurlijk is het nog wel even van belang dat je er een mooie pot bij koopt en dat je de plant op een mooie plek neerzet. Je hoeft geen rekening te houden met er handig bij kunnen om de plant water te geven en ook is deze plant niet onder de indruk van fel zonlicht of een donkere hoek.

De kunstplanten van vroeger verkleurden na verloop van tijd. Ze kregen dan zo’n hysterisch groene kleur dat je van de overkant van de straat al kon zien dat ‘ie nep was. Dat komt tegenwoordig, zeker bij de kunstplanten uit het hogere segment, niet meer voor.

Kunstplanten voor buiten?

Iets waar je zelf, waarschijnlijk, nog nooit over hebt nagedacht is een kunstplant voor buiten. Maar waarom moet daar alles puur natuur zijn? Je kunt je (echte) grasveldje prima combineren met een schitterende kunst Bamboe van een metertje of drie hoog.

Je hebt er geen omkijken naar en je tuin of je balkon of dakterras is altijd mooi groen. Als je wilt kun je deze kunstplant zelfs “planten” in de volle grond. Het is dan echt niet te zien dat het hier een kunstplant betreft. Je buren zullen bij je aanbellen om om stekjes te vragen en jij verwijst ze dan gewoon door naar bovenstaande site. Goed geregeld!

Gerelateerd