De meest populaire sporten ter wereld in 2020

Mensen houden van sport. Meer mensen dan ooit gaan naar sportevenementen, kijken naar live of opgenomen sporten op de TV of het internet, of plaatsen zelfs online weddenschappen op wedstrijden. Er is iets aan de sensatie van competitie dat spannend en dramatisch is, en al eeuwenlang is sport een van de meest populaire activiteiten in elke beschaving. Het gaat ook niet alleen om deelname, want zelfs iemand die geen bal kan schoppen of gooien kan alle opwinding en opwinding krijgen die hij of zij ooit nodig zal hebben door alleen maar de overwinningen en verliezen van een sporttoernooi te volgen. Maar welke sporten zijn het meest populair in de wereld? Laten we eens kijken.

1. Voetbal

De meest gespeelde en bekeken sport ter wereld is voetbal, dus het is geen verrassing om het bovenaan de lijst te zien staan. De cijfers spreken voor zich. In 2018 werd de FIFA World Cup bekeken door meer dan 3,5 miljard fans, en dat is een heleboel mensen! Voetbalteams behoren tot de meest gevolgde social media-accounts, en hoewel het mannelijke voetbal veel populairder is, verdienen vrouwelijke teams langzamerhand ook meer fans. Je kunt zien dat voetbal de meest populaire sport ter wereld is, omdat het de grootste merken aantrekt als het gaat om sponsoring. Namen als Coca-Cola, Adidas en Nike sponsoren voetbalteams, en dat doen ze simpelweg vanwege het grote aantal voetbalfans. Nu kunnen die fans zelfs onderweg deelnemen aan het festijn, met de opkomst van Unibet Mobile waarmee je geld kunt verdienen aan je kennis van het spel, in real-time, waar je ook bent!

2. Cricket

Met naar schatting 2,5 miljard fans is cricket niet zo populair als voetbal, maar het ligt er niet ver achter. Dat komt omdat cricket zo’n wereldwijde aantrekkingskracht heeft, en de Cricket Wereldbeker van 2019 werd bekeken door ongeveer 2,6 miljard fans van de unieke sport. Sommige cricketers verdienen een boel geld aan het spel, hoewel Virat Kohli de enige cricketer is die in de lijst van de top 10 van bestbetaalde sportpersoonlijkheden staat. Net als voetbal, trekt cricket een aantal grote merken aan als het gaat om reclame en sponsoring. Er zit veel geld in cricket, ook al lijkt het soms een beetje onbegrijpelijk.

3. Hockey

Er zijn twee soorten ijshockey, en als je ze samenvoegt is de sport op twee na de meest populaire ter wereld. Zowel ijs- als veldhockey zijn wereldwijd ongelooflijk populair, en verschillende landen hebben hun favoriete spelversie. De VS en Canada houden van ijshockey, en het zijn die gecombineerde populaties die ijshockey een voorsprong geven op andere sporten wat betreft het aantal fans. De National Hockey League heeft ongeveer 2 miljard aanhangers, en merken als Reebok en Gatorade zijn grote sponsors.

4. Volleybal

Een verrassende toevoeging aan de lijst, volleybal is over de hele wereld aan het uitgroeien tot een enorme sport, ondanks het gebrek aan televisie-evenementen. Het heeft echter een enorme aanwezigheid online, en er zijn ongeveer 900 miljoen fans die de hoogte- en dieptepunten van het volleybal elk jaar volgen. In termen van populariteit is volleybal zeker de snelst groeiende, en dat wordt grotendeels toegeschreven aan het feit dat het even populair is onder mannen als vrouwen. Er zit ook flink wat geld in voor spelers, met sommige professionals die ongeveer een miljoen euro per seizoen verdienen.

Tafeltennis en basketbal nemen de volgende twee plekken in als het gaat om wereldwijde populariteit, maar beide sporten trekken steeds meer fans aan. Het is duidelijk dat meer mensen dan ooit tevoren sportevenementen kijken, spelen en er op wedden. Of je er nou wel of niet van houdt, sport verdwijnt niet.

Gerelateerd