Waarom een voetbaltafel aanschaffen echt een aanrader is

Waarom een voetbaltafel aanschaffen echt een aanrader is

Grote kans dat je er vroeger weleens op gespeeld hebt: een voetbaltafel. Jaren geleden waren deze tafels ontzettend populair en zag je ze niet alleen op feestjes en in evenementenhallen, maar ook in huis. Het geluid van het balletje, de spanning of je gaat winnen en de vreugde bij een doelpunt: we kennen het allemaal.

Toch is de voetbaltafel een periode minder populair geweest. Dit heeft naar alle waarschijnlijkheid te maken met de opkomst van online spellen en andere vermaak via het wereldwijde web. De pandemie heeft ons wat dat betreft echter weer goed gedaan, want sinds die tijd zijn we weer massaal fysieke spelletjes aan het spelen. Ook de voetbaltafel is terug van weggeweest! In dit artikel vertellen we je meer over waarom zo’n voetbaltafel echt een fijne musthave is.

Voordelen van het kopen van een voetbaltafel

Het is niet voor niets het geval dat de voetbaltafel weer helemaal terug is van weggeweest. Na jaren vooral online games gespeeld te hebben, hebben de lockdowns tijdens de pandemie er onder andere voor gezorgd dat we weer op zoek gingen naar meer verbinding met elkaar en andere manieren om onszelf en anderen te vermaken. De voetbaltafel werd weer uit de garage gehaald en er werden nieuwe varianten aangeschaft. Niet zonder reden, want het kopen van een voetbaltafel brengt veel voordelen met zich mee. Denk onder andere aan de volgende voordelen:

  • Het grootste voordeel van een voetbaltafel kopen is natuurlijk het plezier dat je ervan kunt beleven. Een potje tafelvoetbal spelen, is leuk voor het hele gezin. Jong en oud kan er gebruik van maken.
  • Daarnaast biedt een voetbaltafel veel ontspanning thuis. Veel mensen in Nederland zijn iedere dag ontzettend druk en voelen daardoor veel stress. Sommigen hebben zelfs last van klachten die op een burn-out lijken. Een voetbaltafel is het ideale hulpmiddel om wat meer te ontspannen.
  • Over stress gesproken: een voetbaltafel is niet alleen een aanrader voor thuis, maar ook voor op de werkvloer. Hoe ontspannend is het om tussen werk door even met collega’s te kunnen tafelvoetballen?
  • Er zijn tegenwoordig verschillende soorten voetbaltafels te koop. Naast de standaard modellen kun je bijvoorbeeld een voetbaltafel met glasplaat kopen. Deze tafels zien er net wat stijlvoller en moderner uit en passen daardoor goed beter in huis of op kantoren. Extra prettig: ze maken minder lawaai. Dat betekent dat je dus zeker een potje kunt spelen in de pauze zonder dat anderen er last van hebben.

Voetbaltafel als boost voor je gezondheid? Dat is zeker mogelijk

Het plezier en de stressverlichting is een van de grootste voordelen van een voetbaltafel aanschaffen. Wist je dat zo’n speeltafel ook goed kan zijn voor je gezondheid? Iets dat als ontspanning bedoeld is, is natuurlijk sowieso goed voor je mentale gezondheid. Een potje tafelvoetbal is bijvoorbeeld een hele ontspannen manier om even los te komen van de dagelijkse drukte. Logisch dus dat veel bedrijven zo’n tafel in de kantine hebben staan. Daarnaast biedt een voetbaltafel verschillende lichamelijke gezondheidsvoordelen, iets wat veel mensen niet weten. Bij het spelen van een potje tafelvoetbal ben je al heel fysiek bezig met je armen, je handen en je ogen.

Natuurlijk is tafelvoetbal niet zo intensief als andere sporten, maar je verbrandt er zeker de nodige calorieën mee. Dat is helemaal het geval wanneer je het met regelmaat speelt. Daarnaast train je er je reflexen mee. Je hebt immers een goede hand-oog-coördinatie nodig om tafelvoetbal te kunnen spelen. Je traint er je vingers, je handen en je armen mee, evenals je balans en eigen coördinatie, omdat je stevig in je schoenen moet staan. Dit zijn weliswaar niet de gezondheidsvoordelen die je bij een sport zoals echt voetbal hebt, maar deze voordelen mogen absoluut niet onderschat worden.

Tips bij het uitkiezen van een passende voetbaltafel

Heb je ook zin in een potje tafelvoetbal thuis of op kantoor? Tegenwoordig heb je veel meer keuze dan vroeger wanneer het gaat om het uitkiezen van een voetbaltafel. Er zijn heel wat soorten beschikbaar, zoals een voetbaltafel met glas of zelfs een bedrukte voetbaltafel. Met de onderstaande tips scoor jij een tafel die het beste bij je wensen past:

  • Kijk goed naar de grootte van de voetbaltafel en de grootte van de ruimte waar je de voetbaltafel wil hebben. Het moet natuurlijk wel goed passen en je moet voldoende ruimte eromheen hebben om het spel goed te spelen.
  • Let daarnaast op de kwaliteit van de tafel. Tafels van lagere kwaliteit zijn logischerwijs vaak wat goedkoper, terwijl een duurdere tafel meestal van betere kwaliteit is.
  • Wil je een voetbaltafel met wat extra bescherming? Kies dan voor een voetbaltafel met glasplaat. Dat is ideaal voor op kantoren, in cafés en op andere plekken waar zo’n tafel veel gebruikt wordt.
Gerelateerd