Vijf handige tips om je tuin leuk in te richten met een beperkt budget

Een tuin inrichten kan prijzig worden, maar dat hoeft niet. Gelukkig kan je makkelijk en goedkoop je tuin goed inrichten met vijf handige tips.

Begin met de tafel

Vooral als je van eten houdt is de tafel het hart van de tuin. Begin daarmee en richt daaromheen de tuin verder in. Tuintafels uitzoeken kan lastig zijn. Je spendeert veel tijd aan de tafel als hij er eenmaal staat. Het is dus belangrijk om gelijk een goede tafel uit te zoeken. Kijk wat je mooi vindt en hoe groot de tafel moet zijn. Houd er ook rekening mee dat de tafel in verhouding blijft met de tuin. Heb je een groot oppervlakte? Dan kan de tafel best wat ruimer dan wanneer je een klein grasmatje hebt liggen.

Tuinstoelen

Na de tafel is het natuurlijk tijd voor de stoelen. Stoelen die bij de tafel horen en stoelen die je nog op een andere plek wil zetten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een luxe stoel waarin je helemaal kan gaan liggen op een lekkere zomerdag. Het enige waar je even goed over na moet denken is het materiaal voor de stoelen. Lekker zitten, maar ook de levensduur van een stoel moeten beide meetellen. Zo is wicker bijvoorbeeld een handig materiaal dat sterk, maar ook makkelijk schoon te houden is.

Kleur in de tuin

Ja, een schutting is leuk en brengt zijn eigen kleur mee, afhankelijk van het soort hout dat je gebruikt. Toch is dit niet helemaal wat we bedoelen. Vaak bij betonnen muren of gemetselde muren ontbreekt de kleur, die enorm veel kan toevoegen aan een tuin. Veel mensen verven de muren bijvoorbeeld wit, maar ook dat laat te wensen over. Het wordt gauw vies en voegt ook niet veel toe voor de sfeer. Denk er eens over na om één van de muren in je tuin te schilderen in een vrolijke kleur. Bij de andere muren zou je klimop planten kunnen neerzetten, voor wat groen aan de muren. Zo creëer je een unieke tuin en tegelijk een ruimtelijk gevoel.

Relaxen in een loungeset

Heb je een lekker hoekje in de tuin waar je lang zon hebt? Dan is een wicker loungeset een goede optie voor jouw tuin. Een loungeset geeft een luxe uitstraling zonder dat ze enorm veel van je budget opslokken. Daarnaast heb je heel veel aan een loungeset. Als er een groep vrienden of familie langskomt, heeft iedereen direct plek. Verder kan jij er lekker op liggen als je alleen bent. Koop er wat lekkere kussens bij en je kan er de hele dag op relaxen.

Planten

Dan ontbreek er natuurlijk nog één ding aan de inrichting van je tuin: de planten. Er is niets wat een tuin zo’n levendig gevoel geeft als planten. Het hoort thuis in een tuin en maakt het geheel compleet. Zoals eerder gezegd is klimop altijd een goed idee om een tuin vrolijk en gezellig te maken. Ze nemen ook niet veel ruimte in, mocht dat een factor zijn waar je rekening mee moet houden. Voeg daarnaast nog wat andere planten of bloemen toe en binnen no time zal je tuin gezellig aanvoelen.

Gerelateerd