Zelf je auto online verkopen: onze vijf tips

Wil je je auto online verkopen, maar weet je niet zo goed waar je moet beginnen? Dan is het maar goed dat je dit artikel tegenkomt, want we vertellen je er graag meer over. Er zijn verschillende opties: je kunt ervoor kiezen om OSW het werk voor je te laten doen (zij weten van de hoed en de rand en kunnen je heel erg goed adviseren), het zelf doen via een marktplaats, of hem naar de dealer brengen en hem daar als occasion laten aanprijzen. Wij vertellen je in ieder geval hoe je het moet aanpakken als je het allemaal zelf wilt gaan doen.

1: Zorg dat de auto in een goede staat is

Het klinkt vanzelfsprekend, maar het is belangrijk dat je auto in goede staat is als je deze gaat aanbieden voor de verkoop. Zijn er wel gebreken, zorg dan dat je deze altijd eerlijk vermeldt in jouw advertentie zodat potentiële kopers weten waar ze aan toe zijn. Je auto verkopen gaat een stuk sneller als deze er goed uitziet en lekker rijdt. Heeft deze deuken en krassen, dan is het aan te raden om in ieder geval de deuken eruit te laten halen voordat je de auto gaat verkopen.

2: Maak mooie en duidelijke foto’s

What you see is what you get! Als je je auto online aanbiedt dan zijn mooie en duidelijke foto’s cruciaal. Laat de auto vanaf alle kanten zien, aan de binnen en buitenkant en fotografeer eventuele mankementen ook. Een foto van de kilometerstand wordt ook altijd gewaardeerd door potentiële kopers. Maak de foto’s in een open gebied, bijvoorbeeld bij een park of op een rustige parkeerplaats.

3: Mooi prijsje

Iedereen wil altijd een ‘mooi prijsje’, dus zorg dat je jouw auto aanbiedt voor een reëel bedrag.  Als e prijs te hoog is komen er geen mensen op af en als je te laag inzet dan denken mensen vaak dat ‘er wel iets aan de hand zou zijn’ met de auto. Zoek naar een goede balans tussen een goede prijs voor jezelf én die voor de koper.

4: Informatie delen

Zorg dat je in je advertentie alle relevante informatie deelt. Benoem bijvoorbeeld ook de specificaties van de auto, wanneer deze de laatste grote beurt gehad heeft enzovoorts. Vermeld ook altijd waar men de auto kan komen bekijken en wat de vraagprijs is.

5: Telefoon in de buurt houden

Zorg dat je bereikbaar bent voor eventuele vragen per telefoon of per mail. Mensen die interesse hebben willen graag een afspraak met je maken en het is dan niet zo handig als je niet goed bereikbaar bent. Werk je op bepaalde tijden, zet dan in de advertentie de tijden (en dagen) dat je niet (of juist wel) bereikbaar bent.

Gerelateerd