Nieuwe auto? Kijk hier eens naar!

Ben je toe aan een nieuwe auto? Daar gaat een grote zoektocht aan vooraf natuurlijk! Neem daarbij ook absoluut de tijd om tot de ideale keuze te komen. Hoe die eruit ziet, is voor iedereen weer anders. Let onder andere op je voorkeuren qua model, uitvoering, type aanschaf en brandstof. Dit is handig om aan te denken!

 

Specifieke periode

 

Denk na over de periode waarin je de auto (ongeveer) nodig hebt. Dit ligt immers helemaal aan je situatie. Maar het is goed om je mogelijkheden te kennen. Doorgaans willen we voor een langere periode in een auto rijden. Denk aan een aantal jaar. Maar je kunt een auto juist ook bewust voor een kortere periode in gebruik nemen. Leasen is hierbij een ideale optie, waarbij je niet aan de auto vast zit. Is de leaseperiode afgelopen? Dan lever je de auto gewoon weer in. Met shortlease privé van EasyRent kun je zelfs een auto huren voor bijvoorbeeld de vakantieperiode. Of als je wacht op een andere nieuwe auto. Zo is het makkelijk om dit te overbruggen. Je kunt gewoon eens uitproberen of het bij jou past.

 

Zakelijk of privé

 

Heb je een eigen onderneming? Of ben je van plan om hier binnenkort mee te starten? Dan is het natuurlijk interessant om te kijken naar de opties voor privé- of juist zakelijk rijden. Je mag met je privéauto zakelijke ritten maken. Met name als je zakelijk maar weinig kilometers maakt, is dat vaak prima. Maar als je juist veel onderweg bent voor je bedrijf, kun je doorgaans beter zakelijk rijden. Je kunt een auto op de zaak aanschaffen of een auto zakelijk leasen. Met lease voorkom je een hoge instapprijs. En je kiest zelf voor de ideale leasetermijn. Wil je het bijvoorbeeld eens uitproberen? Of heb je snel een auto nodig? Met zakelijk shortlease is dat mogelijk. Op die manier kun je ook een bepaald type auto testen, om nog een voordeel te noemen. Maar je kunt een auto ook meteen voor een langere periode leasen. Het is maar net welk idee je hierbij hebt dus.

 

Elektrisch rijden

 

Niets voor jou? Natuurlijk kun je ook nog gewoon kiezen voor auto’s die op brandstof rijden. Die zijn er volop te vinden. En dat is toch waar je misschien het meest aan gewend bent. Al schijnt het in de nabije toekomst wel steeds gebruikelijker te worden om elektrisch te rijden. De verwachting is dat dit uiteindelijk zelfs verplicht wordt. Dit kan een reden zijn om hier nu alvast op over te stappen. Of om juist tot het laatste moment te wachten. Ga na wat jouw voorkeur is.

 

Nieuw of tweedehands

 

Nog iets om over na te denken: wil je in een nieuwe of tweedehands wagen rijden? Voor beide mogelijkheden valt er wat te zeggen. Als je budget het toelaat, is het natuurlijk lekker om de eerste bestuurder van een auto te zijn. Je kunt een nieuwe auto aanschaffen. Of juist leasen, om de hoge instapprijs achterwege te laten. Maar er zijn ook veel tweedehands auto’s op de markt te vinden die nog meer dan prima een ronde meegaan. Soms is er nog maar kort in gereden, daar kun je op letten als je dat belangrijk vindt. En of je nu voor nieuw of tweedehands gaat, stel natuurlijk altijd vast welke eigenschappen jij belangrijk vindt in een auto. Onder andere de grootte van de auto telt hierin mee. Hoeveel personen wil je erin kwijt ? En heb je een grote kofferbak nodig om spullen mee te brengen onderweg? Dan zijn er nog de extra’s. Van de airco tot de cruise control, van de stoelbekleding tot de stuurverwarming. Je kunt zoveel uitpakken als je wilt! Waar de een hier veel waarde aan hecht, kan de ander het vrij weinig interesseren. Er is dan ook geen goed of fout. Het gaat er uiteindelijk vooral om dat jij straks comfortabel kunt rijden in je nieuwe auto.

 

De perfecte auto, die ziet er voor iedereen anders uit. Leg vooral de mogelijkheden naast elkaar om tot je keuze te komen. En neem niet alleen de auto daarin mee, maar ook onder andere het type brandstof en het type aanschaf. Het totaalplaatje dus.

Gerelateerd