Structuur in je verhuizing? Dit heb je nodig 

Een verhuizing kan je wereld toch flink op zijn kop zetten. Zo ga je misschien van een drie kamer appartement in Amsterdam verhuizen naar een mooie vrijstaande woning buiten de randstad. Omdat je zo’n grote verandering in goede banen wil leiden heb je een checklist nodig. Wat heb ik nodig voor een gestructureerde verhuizing. Van dozen tot aan een goede aanhanger of verhuisbus. 

Je verhuizing voorbereiden 

Om de verhuizing gestroomlijnd te laten verlopen is het goed om de verhuizing voor te breiden. Denk bijvoorbeeld aan eten en drinken op de dag zelf. Maar ook de vriezer moet uitgeruimd zijn voordat jij hem gaat inladen. Wil je nu liever hulp bij het verhuizen? Je kan ook verhuizers inhuren, hier vind je de verhuiskosten. Maar ook met verhuizers moet je alles goed voorbereiden, hier nog een paar tips:  

  • Leeg de wasmachine. Iets dat veel mensen vergeten om de wasmachine leeg te laten lopen. Wanneer je dit hebt gedaan weet je zeker dat op de verhuisdag zelf alles gesmeerd verloopt. 
  • Meubels uit elkaar halen. Voordat familie en vrienden komen om je te helpen is het wel handig als alle meubels uit elkaar zijn gehaald. Zorg dus dat alle demonteerbare meubels al klaar staan om mee te nemen. 
  • Noteer waar alles moet komen te staan. Om ervoor te zorgen dat je niet eindeloos hoeft te zoeken naar je spullen na de verhuizing kan je kleine notities plakken op dozen en meubels. Zo weet verhuishulp precies waar spullen moeten komen te staan. 

Huur extra hulp in 

Afhankelijk van de grote van de woning of de hoeveelheid mensen die je kan inschakelen is het slim om extra hulp in te huren. Verhuizers laten het lijken alsof het niets voorstelt. Een wasmachine vanaf de bovenste verdieping is voor hun geen probleem. Een verhuizers kost vaak tegen de €25,- per uur. Voor dit geld zorgen ze ervoor dat jij dezelfde dag nog knus in je nieuwe huisje zit.    

Dit heb je nodig voor een verhuizing

Het is tijd om te gaan verhuizen. Je hebt iedereen ingeschakeld die je kent en nu is het tijd om alles naar je nieuwe onderkomen te verplaatsen. Helaas gaan er bij verhuizingen vaak dingen stuk. Voorkom onnodig gesjouw en zorg dat je alles mee hebt:

  • Verhuiswagen/bestelbus. Je hoeft geen hoge wiskunde gestudeerd te hebben om te snappen dat je een verhuiswagen of een bestelauto nodig hebt om al je spullen mee te vervoeren. 
  • Handschoenen. Tijdens een verhuizing kan het best prettig zijn om handschoenen te dragen. Vooral bij zware materialen of spullen met scherpe randjes.
  • Hondje/steekkar. Een kleine houten plank op wielen heet een hondje. Deze zijn ideaal om bijvoorbeeld een wasmachine te verplaatsen of een grote kast. Met een steekkarretje kan je gemakkelijk 4 dozen tegelijk naar de vrachtwagen of bestelbus brengen. 
  • Oude kleden. Leg genoeg oude kleden apart tijdens een verhuizing. Zo kan je deze gebruiken wanneer bijvoorbeeld kasten niet mogen beschadigen in de vrachtwagen. 
  • Spanbanden. Heb je alles in de verhuiswagen staan dan is het tijd om het goed vast te zetten. Dit kan je doen met een setje spanbanden. 

Al deze tips gaan ervoor zorgen dat jij met een gerust hart kan verhuizen. Wil je van de verhuizing een leuke dag maken zorg dan voor een beloning voor je hulp. Bestel chinees of zorg voor een krat bier aan het einde van de dag. Op deze manier willen ze je zeker weten vaker helpen

Gerelateerd