5x Tips voor je autovakantie

Na al het negatieve nieuws over de hot girl summer van de afgelopen jaren, is het nu tijd voor een positieve hot man summer. Het is tijd dat je je stoute schoenen aantrekt en je dromen gaat naleven.

De autovakantie die je al die jaren op de planning hebt staan, zal nu dan toch echt werkelijkheid worden. Met deze 5 handige tips ben je in ieder geval goed voorbereid en kan je volop gaan genieten van je autovakantie. Heb je gelijk een excuus om die mooie, luxe auto die je een paar maand geleden hebt gezien, te kopen.

Tip 1: Pak slim en efficient in

Maak een inpaklijst en neem alleen de noodzakelijke spullen mee. Als je genoeg ruimte hebt, kan je natuurlijk ook wat meer meenemen. Zorg er in ieder geval voor dat zware bagage zo laag mogelijk in de auto ligt. Je zwaartepunt in de auto houd je laag en daardoor wordt de stabiliteit bevordert. Verdeel de bagage gelijkmatig over de auto. Als je een scherpe haarspeldbocht tegenkomt, hoef je niet bang te zijn dat je net iets te dicht naar de afrond buigt.

Tip 2: Zorg voor een grondige autovoorbereiding

De autovoorbereiding ligt deels bij jezelf, maar kan je ook uitbesteden. Als je bijvoorbeeld die geweldige auto hebt gekocht bij een bedrijf als Engine Room, dan kan je het onderhoud uitbesteden. Je hoeft niet zelf aan de gang te gaan met het oliepijl en de bandenspanning, maar kan dat gewoon laten checken door professionals. Wat je wel echt zelf zal moeten doen, is het verzamelen van de benodigde documenten. Je rijbewijs, kentekenbewijs, eventueel vignetten etc. moeten in de auto aanwezig zijn. En hoewel we niet van pech uitgaan, is het toch wel handig dat je die gevarendriehoek en veiligheidshesjes nog ergens vandaan trekt.

Tip 3: Plan je route en maak tussenstops

Met een vooraf gemaakte route, weet je precies waar je heen wilt. Bedenk bij het maken van dit plan hoeveel je per dag wilt rijden, maar ook op wat voor plek je graag overnacht. Voldoet een hotel aan de snelweg aan je eisen of wil je juist genieten van de natuur in een buitengebied? Maar tussenstops wil je niet alleen hebben om te slapen, maar ook bijvoorbeeld om wat te eten of naar het toilet te gaan en te tanken. Je blijft alert en vergroot je eigen veiligheid.

Tip 4: Neem voldoende eten en drinken mee

We doelen bij deze tip eigenlijk met name op het meenemen van voldoende vocht. Men vergeet vaak te drinken wanneer ze aan het rijden zijn. Het is niet ineens alsof je niet meer hoeft te drinken in de auto en dus adviseren we je het drinken in het zicht te zitten. Of je ook eten meeneemt, dat is aan jou. Met meegebracht eten bespaar je ongetwijfeld geld, maar een broodje uit een wegrestaurant kan ook wel op z’n tijd worden geconsumeerd.

Tip 5: Veiligheid boven alles

En we sluiten deze blogpost af met de vermelding dat veiligheid altijd boven alles staat. Zorg dat je passagiers hun gordel dragen, óók op de achterbank. Rijd niet harder dan toegestaan (scheelt je ook weer een boete) en wees extra voorzichtig in onbekende gebieden. Don’t drink and drive is wellicht wat overbodig om te benoemen, maar we willen je er nog eens graag op attenderen.

Volg de bovenstaande tips en vier de vakantie van je leven!

Gerelateerd